marți, iulie 16, 2024

Creditare în condiții avantajoase pentru IMM-uri prin parteneriatul Alpha Bank România și FEI

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Alpha Bank România continuă să sprijine companiile mici și mijlocii (IMM) prin intermediul parteneriatului strategic cu Fondul European de Investiții (FEI) ce aduce beneficii substanțiale în domeniul creditării. Astfel, companiile mici și mijlocii pot accesa credite în condiții flexibile și competitive, susținute de garanțiile și expertiza FEI.

„În baza parteneriatului nostru cu FEI, putem oferi companiilor și start-up-urilor facilități de creditare cu costuri semnificativ reduse față de cele oferite în mod uzual accesând garanția oferită de FEI în procent de 30% și 70% din valoarea finanțării.

Instrumentele financiare Competitivitate și Sustenabilitate din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență implementate de către Alpha Bank România, vizează atât stimularea generării și creșterii de plus valoare la nivelul mediului de afaceri cât și tranziția către o economie verde și sustenabilă. Suntem încrezători că prin acest parteneriat, vom oferi soluții adaptate și potrivite activităților IMM-urilor pentru a-și valorifica potențialul de creștere inclusiv prin implementarea proiectelor cu componentă inovatoare”, a declarat Dragoș Drăghici, Director în cadrul Direcției IMM a Alpha Bank România.

Beneficiarii principali ai acestor soluții de finanțare sunt IMM-urile care îndeplinesc criteriile europene, având până la 250 de angajați și o cifră de afaceri anuală de maximum 50 de milioane de euro. 

Companiile au acum acces la resurse financiare semnificative pentru a-și susține proiectele de dezvoltare și pentru a-și consolida poziția pe piață. Astfel, parteneriatul dintre Alpha Bank România și FEI reprezintă un pas esențial în direcția consolidării mediului de afaceri din România, oferind IMM-urilor instrumente și resurse pentru a-și atinge potențialul maxim și pentru a contribui la creșterea economiei. 

FEI susține companiile mici prin îmbunătățirea accesului acestora la finanțare în Europa și în multe țări din afara Europei. FEI proiectează și dezvoltă instrumente de capital de risc și de creștere, garanții și instrumente de microfinanțare pentru promovarea inovării și creării de locuri de muncă.

În luna decembrie 2023, Alpha Bank România a încheiat un parteneriat cu Fondul European de Investiții (FEI) pentru implementarea unor instrumente financiare, precum garanțiile de portofoliu. Cele două produse de garantare sunt parte a pilonului de instrumente financiare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și se concentrează pe domeniile sustenabilității și competitivității. Produsul SME Sustenabilitate este axat pe finanțările verzi, având ca scop adaptarea companiilor și a proceselor de afaceri la schimbările climatice cu impact major asupra calității vieții. Acesta încurajează utilizarea resurselor în mod eficient și contribuie semnificativ la obiectivul major al Uniunii Europene de a atinge neutralitatea climatică până în anul 2050.

Pe de altă parte, produsul SME Competitivitate se concentrează pe stimularea potențialului de creștere și generare de valoare adăugată la nivelul companiilor, prin îmbunătățirea semnificativă și/sau extinderea capacităților de producție. Printre obiectivele acestui parteneriat se numără stimularea spiritului antreprenorial la nivel local, promovarea dezvoltării companiilor mici și mijlocii, precum și susținerea proiectelor de investiții într-un context de piață tot mai dinamic.

Mai multe informații despre acest tip de creditare pot fi accesate aici:  https://www.alphabank.ro/imm/credite/finantari-imm/finantare-fei 

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă Romania, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. Cu o prezență națională de aproape 30 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii și produse moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre instituțiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piața locală o aplicație care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, în 2019 a realizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România, după ce în 2001 a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuințe. Pentru mai multe informatii despre Alpha Bank Romania: https://www.alphabank.ro

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Card de credit sau credit de nevoi personale? Diferențe de peste 15% intre dobânzile lunare

În contextul unei piețe financiare dinamice, clienții sunt adesea puși în fața deciziei de a alege între un card...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv