sâmbătă, iunie 15, 2024

Necesitatea clauzei de arbitraj în contractele de achiziții publice – 13 iunie 2024

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Curtea de Arbitraj BucureștiClub Antreprenor și Ziarul Pozitiv organizează joi, 13 iunie 2024, conferința cu tema „Necesitatea clauzei de arbitraj în contractele de achiziții publice”.

Înregistrează-te acum!

Evenimentul desfășurat cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie București, va avea loc în Aula Carol I, situată la etajul 2 al Palatului Camerei de Comerț și Industrie București, situat pe Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București.
Curtea de Arbitraj București, Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv Conferinta 13 iunie 2024 Necesitatea clauzei de arbitraj în contractele de achiziții publice

În ultimii ani, majoritatea autorităților publice locale și centrale și-au crescut volumul de achiziții publice de lucrări, de produse sau de servicii. Dezbaterea noastră va prezenta avantajele clauzei de arbitraj în contractele de achiziție publică.

Arbitrajul comercial este o soluție eficientă de soluționare a litigiilor comerciale, ca mijloc alternativ de soluționare a disputelor. În ultimii ani acest mijloc de soluționare a litigiilor a început să fie folosit foarte des din următoarele motive: Litigiul este judecat de arbitrii specializați, imparţiali şi independenţi, aleşi de părţi; Dezbaterile în cauză şi dosarul litigiului sunt confidenţiale, nicio persoană străină neputând avea acces la dosar fără acordul scris al părţilor; Cheltuielile arbitrale sunt mai reduse decât cheltuielile de judecată ocazionate de soluţionarea litigiului la o instanţă de drept comun, factorul timp fiind si el important in reducerea costurilor; Simplificarea procedurii arbitrale permite o soluţionare rapidă şi definitivă a litigiului; Hotărârea arbitrală este definitivă din momentul comunicării ei către părţi, astfel încat partea interesată poate solicita investirea ei cu formulă executorie în scopul executării silite.

În cadrul conferinței vom vedea cum se derulează și care sunt regulile de principiu ale procedurii unui arbitraj comercial (în fața Curții de Arbitraj București) și care sunt avantajele sale. Evenimentul va crea un mediu deschis și interactiv de discuții, el adresându-se companiilor și instituțiilor care au avut sau vor avea dosare de arbitraj comercial.

 

Agendă:

 

09,00 – 09,30: Înregistrare participanți & Networking

09,30 -12,30: Prezentări și dezbateri

12,30 – 13,30: Lunch & Networking

Vorbitori

Iuliu Stocklosa, Președintele CCIB

Laura Drăghici, șef serviciu Serviciul Elaborare și Avizare Acte Normative din cadrul Direcției Reglementare,  Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP)

Mădălina Grecu, Vicepreședinte, Curtea de Arbitraj București

Gabriel Voinescu, Avocat

Horațiu Pătrașcu, Arbitru, fost judecător la ICCJ, Secția Contencios Administrativ

 

Moderator: Cosmin Marina, Vicepreședinte CCIB, responsabil cu privire la Arbitraj în cadrul CCIB

Audiență

Consilieri juridici și directori juridici din companii; Economiști și directori financiari; Avocați “in-house” din companii; Arbitrii comerciali; Reprezentanți ai mediului de afaceri și ai sistemului financiar-bancar; Directori juridici ai companiilor și instituțiilor de stat (ministere, agenții de stat, consilii județene, primării etc.); Reprezentanți ai curților de arbitraj de pe lângă camerele județene de comerț; Reprezentanți ai camerelor de comerț bilaterale. 

Contact:

Mircea Fica, Fondator, Club Antreprenor, 0732.903.216mircea.fica@clubantreprenor.ro

George Vâlcu, Fondator, Ziarul Pozitivoffice@ziarulpozitiv.ro

 

Vă stăm la dispoziție pentru informații suplimentare.

Vă așteptăm cu drag!

Vezi cum a fost la eveniment:

Galerie foto și video – conferință: Necesitatea clauzei de arbitraj în contractele de achiziții publice – 13 iunie 2024

Citește și:

Necesitatea introducerii clauzei de arbitraj în contractele de achiziții publice, în dezbatere la CCIB

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

2 COMENTARII

    • Vă așteptăm! De asemenea, înregistrarea se poate face și la locul evenimentului, mâine, 13 iunie, între 09,00 și 09,30. Conferința se va desfășura în Aula Carol I, Etajul 2, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București – Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București (peste drum de Palatul Băncii Naționale a României din Str. Doamnei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Aplicația Money in Motion, disponibilă oriunde în lume! Lansarea versiunii 1.2 aduce 7 noi funcționalități importante

 Money in Motion, aplicația românească gratuită de monitorizare a cheltuielilor personale devine globală! Din 14 iunie, #MiM poate fi...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv