marți, iulie 16, 2024

CET Titan – Primul CET nou din București din ultimii 15 ani!

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Primul CET nou din București din ultimii 15 ani! Sebastian Burduja, ministrul energiei, anunță demararea proiectului Centralei Electrice de Termoficare CET Titan – București în cogenerare de înaltă eficiență.

Astăzi au început lucrările pentru CET Titan, o centrală complet automatizată care va fi echipată cu cinci grupuri motor-generator (Hydrogen Ready) având o putere electrică instalată de până la 50MWe respectiv o putere termică instalată de până la 40MWt (34,4 Gcal/h). Poate utiliza atât gaz metan cât şi amestec cu hidrogen, configurând în Titan cea mai modernă și flexibilă soluție pentru o instalație automatizată integrată în sistemul de termoficare și energetic din estul capitalei.

Astfel, prin proiectul unei noi centrale electrice de termoficare în cogenerare de înaltă eficiență (Combined Heat and Power) – CET Titan București devine primul proiect de acest tip din ultimii 15 ani în capitala României.

Ministerul Energiei, prin Fondul pentru modernizare, va putea finanța proiectul cu 40 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, din totalul cheltuielilor de 70 de milioane de euro.

Sebastian Burduja, ministrul energiei: „Mesajul nostru este categoric și limpede: sistemul de termoficare din Capitală are viitor, este cel mai eficient posibil și cel mai puțin poluant în raport cu toate celelate opțiuni pe care le avem în acest moment. E un proiect care a fost în atenția mea și a echipei mele încă de la începutul mandatului. CET Titan este o șansă și pentru bucureșteni să aibă acces la apă caldă și căldură într-un mod mai predictibil. Va deservi 10.000 de apartamente cu apă și căldură și peste 20.000 de puncte de consum cu energie electrică.

Am spus că în următorii patru ani de zile vom reduce facturile bucureștenilor la jumătate prin aceste soluții concrete: fuziunea Elcen- Termoenergetica; modernizarea rețelei de termoficare- 590 de milioane de euro disponibili prin Fondul de Modernizare la Ministerul Energiei; modernizarea CET-urilor; branșarea CET-urilor direct în rețeaua Transgaz – CET Vest este primul pe listă, până la finalul acestui an; și valorificarea energiei geotermale, pentru care deja avem în lucru studiul de fezabilitate, susținut de departamentul pentru energie din SUA.”

Construcția CET Titan este estimată a fi finalizată la finalul anului 2026. Totodată, centrala va contribui la reducerea emisiilor de carbon.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Card de credit sau credit de nevoi personale? Diferențe de peste 15% intre dobânzile lunare

În contextul unei piețe financiare dinamice, clienții sunt adesea puși în fața deciziei de a alege între un card...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv