duminică, iunie 16, 2024

ProCredit Bank lansează Academia Sustenagora agricultorii care doresc să facă tranziția către agricultura sustenabilă

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

ProCredit Bank organizează Academia Sustenagora, un program dedicat agriculturii conservative și regenerative. Clienții din segmentul agro ai ProCredit Bank vor participa la sesiunile de formare și schimb de experiență organizate la Constanța și Timișoara, care se vor desfășura pe parcursul următoarelor 12 luni.

ProCredit Bank, în parteneriat cu Amazag și EFSE (European Fund for Southeast Europe), a pus bazele acestui program ca răspuns la nevoile specifice ale fermierilor din vestul și sud-estul țării, în drumul lor spre tranziția către agricultura sustenabilă.

Fermierii beneficiază gratuit de cursurile și experiențele oferite de programul Academiei Sustenagora, toate cheltuielile fiind acoperite de ProCredit Bank, în parteneriat cu EFSE.

Prima sesiune a Academiei Sustenagora a avut loc pe 28 mai 2024 la Constanța

„După succesul conferințelor Sustenagora pe tema agriculturii sustenabile organizate anul trecut, suntem mândri că astăzi lansăm prima ediție a Academiei Sustenagora la Constanța, un program de învățare dedicat fermierilor interesați de tranziția către agricultura conservativă și regenerativă. Inițiativa vine în completarea ofertei de finanțare pentru agricultori a băncii, contribuind nu doar la îmbunătățirea practicilor agricole, ci și la asigurarea unor beneficii financiare pe termen lung, prin recuperarea mai rapidă a investițiilor. Fermierii vor beneficia de oportunitatea de a participa la discuții deschise despre practici aplicate ale agriculturii sustenabile, în cadrul sesiunilor care vor fi organizate fizic, online și prin vizite aplicate în ferme. Această abordare variată va permite participanților să învețe atât teoretic, cât și practic, asigurându-se că pot aplica imediat cunoștințele dobândite în propriile exploatații agricole.”, declară Valentina Neagoe, Head of Business Clients ProCredit Bank.

Academia Sustenagora își propune să faciliteze resursele și cunoștințele necesare fermierilor pentru ca aceștia să integreze cu ușurință practicile agricole sustenabile în fermele lor. Astfel de practici contribuie la construirea unui viitor durabil pentru agricultură, permițându-le agricultorilor să obțină randamente ridicate, să protejeze și să îmbunătățească în același timp calitatea solului.

“Suntem încântați că, alături de partenerii noștri, ProCredit Bank și EFSE, continuăm să sprijinim fermierii români cu informație tehnică, utilă și rapid aplicabilă, legată de tranziția către agricultura conservativă și regenerativă. În contextul actual, marcat de efecte ale schimbării climatice care se resimt acut la nivelul fermelor din România, dublat de nevoia fermierilor de a continua să rămână profitabili într-un climat economic provocator, susținem, cu ajutorul partenerilor noștri financiari, tranziția fermelor către o agricultură mai bună. Cred că avem cu toții o datorie față de cei din jurul nostru, iar noi, la Amazag, facem asta fiind mai atenți la mediu, la hrana pusă pe mesele tuturor, dar și la performanța economică a fermierilor.” declară Laurențiu Asimionesei, fondator Amazag.

Programul Academia Sustenagora cuprinde 7 module de învățare la care beneficiarii participă în mod gratuit. La prima ediție, Academia Sustenagora a avut două grupe de fermieri interesați de tranziția către agricultura sustenabilă, care își desfășoară activitatea în vestul și sud-estul României, aceștia fiind selectați în urma unor interviuri individuale cu reprezentanții ProCredit Bank și Amazag. Agenda îmbină module de predare online și întâlniri tehnice organizate pe teren, promovând astfel colaborarea între participanți. Aceasta a fost concepută prin integrarea informațiilor oferite de specialiști locali și internaționali din companiile și fermele partenere.

“Având în vedere că aproape o treime din portofoliul nostru de credite este dedicat agriculturii, Academia Sustenagora este o parte esențială a misiunii noastre de a promova sustenabilitatea și reziliența în rândul fermierilor. Ca membru al Alianței Bancare Net-Zero, grupul ProCredit Bank s-a angajat să atingă zero emisii nete până în 2050, conform inițiativei Science Based Targets (SBTi). Astfel, obiectivele noastre pentru Scope 3 prioritizează întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din agricultură și industrie. Prin atenția sporită pe care o acordăm agriculturii românești, sprijinim decarbonizarea clienților noștri și promovăm, de asemenea, dezvoltarea rurală și securitatea alimentară durabilă.” declară Alexandra Floricică, Head of Sustainable Development.

Despre ProCredit Bank  

ProCredit Bank România este parte a Grupului ProCredit, orientat spre dezvoltare, care este format din bănci comerciale pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri). ProCredit Holding AG, cu sediul în Frankfurt am Main, Germania, este compania-mamă a grupului ProCredit, orientat spre dezvoltare, care constă din bănci comerciale pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri). Pe lângă concentrarea operațională asupra Europei de Sud-Est și de Est, grupul ProCredit este, de asemenea, activ în America de Sud și în Germania. Acțiunile societății sunt tranzacționate pe segmentul Prime Standard la Bursa de Valori din Frankfurt. Acționarii principali ai ProCredit Holding AG includ investitorii strategici Zeitinger Invest și ProCredit Staff Invest (vehiculul de investiții pentru personalul ProCredit), KfW, societatea olandeză DOEN Participaties BV și, recent, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În calitate de companie mamă a Grupului, conform Legii Bancare germane, ProCredit Holding AG este supravegheată la nivel consolidat de Autoritatea Federală Germană de Supraveghere Financiară (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, BaFin) și de Bundesbank din Germania.

Despre Amazag

Amazag este o platformă de agricultură, cu ajutorul căreia toți cei care produc sau pun în valoare mâncarea, de la fermă la farfurie, pot performa mai bine. AMAZAG reunește o serie de proiecte educaționale dedicate industriei agribusiness, precum Atelierele Amazag, MBAG (Management și Business în Agricultură), GreenFields Academy, SmartFields sau MEET THE FOOD.

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Aplicația Money in Motion, disponibilă oriunde în lume! Lansarea versiunii 1.2 aduce 7 noi funcționalități importante

 Money in Motion, aplicația românească gratuită de monitorizare a cheltuielilor personale devine globală! Din 14 iunie, #MiM poate fi...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv