marți, iulie 16, 2024

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR: După 20 de Ani!

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro
Marile magazine au adus comerțul modern și civilizat în peisajul țării, au reprezentat și continuă să fie unul dintre vectorii reali de progres pentru multe comunități, prin diversele și multiplele contribuții la bugetele acestora, prin oportunitățile create pentru tot mai mulți producători locali care le-au devenit parteneri comerciali, precum și prin numeroase locuri de muncă pe care se bazează multe dintre familiile care au ales să rămână în țară.
Asociația a fost, este și va rămâne un partener loial și deschis al instituțiilor și autorităților guvernamentale – la orice nivel decizional – și va continua să acționeze drept un promotor al colaborărilor cât mai extinse și solide cu producătorii români.
În evoluția sa, retailul de scală a reprezentat și o oportunitate de a acumula experiență managerială și de a avansa profesional pentru mulți dintre cei care au activat în acest domeniu, a stimulat creativitatea și a investit în inovație, cercetare, implicare socială și responsabilitate față de mediu.
În mod concret, cifrele despre retailul din România, după 20 de ani, ne spun:
  • 800.000 angajați
  • Contribuție 21% în Produsul Intern Brut
  • Acoperirea a 15% din pensiile actuale
  • 13% din toate taxele si impozitele încasate la bugetul public
  • din top 30 angajatori la nivel național, 8 provin din sectorul de retail

Membrii AMRCR susțin multe programe educaționale, proiecte culturale, organizații civice și sunt implicați în susținerea sportului de masă și de performanță, fiind sponsori principali ai competițiilor naționale, atât de echipă cât și individuale, precum fotbal, rugby, canotaj, tenis, ciclism etc.

De curând, AMRCR s-a alăturat campaniei Fii curat la volan alături de alte organizații profesionale și neguvernamentale, susținute și de Secretariatul General al Guvernului și a realizat un parteneriat cu Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență, structură de expertiză și cercetare-dezvoltare aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, care elaborează un Ghid pentru situații de urgență.

În prezent, AMRCR reprezintă următoarele companii din România: Altex, Artima, Auchan, Brico Depot, Carrefour, Columbus, DM Drogerie Markt, Decathlon, Dedeman, Flanco, Hornbach, IKEA, Kaufland, Leroy Merlin, Lidl, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Pepco, Penny, Profi, Selgros.

Asociația este condusă de un Consiliu Director, compus din Alina Vlădoianu – Teau, Călin Costinaș Cristian Stoicescu, Mario Crețu, Valer Hancaș.

AMRCR este membră a Confederației Patronale ”Concordia”, condusă actualmente de Dan Șucu, fondator al AMRCR și Președinte al Asociației timp de 15 ani. De asemenea, AMRCR este și membră a organizației ”EuroCommerce“, care include federații naționale și companii din domeniul retail și comerțului internațional din 31 de țări.

Directorul executiv al Asociației este George Bădescu.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

„My ANCOM”: spațiu virtual privat pentru operatorii de comunicații electronice și servicii poștale

ANCOM implementează o modalitate de comunicare a documentelor destinate furnizorilor de comunicații electronice, de servicii poștale, precum și altor...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv