joi, decembrie 12, 2024

Goodwill Consulting: Consultanța în accesarea fondurilor nerambursabile, o șansă importantă pentru antreprenorii din România

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

În cartea sa „The third wave“, Alvin Toffler accentuează importanța unei atitudini flexibile în fața schimbărilor rapide determinate de evoluția tehnologică. El vorbește despre beneficiile pe care antreprenorii le pot avea prin adoptarea rapidă a noilor tehnologii, punctând faptul că cei care sunt adaptabili la cerințele în schimbare ale pieței sunt cei care pot profita de oportunitățile oferite de această evoluție. Vorbim mai departe despre modul în care pot beneficia de oportunități antreprenorii din România și despre ajutorul oferit în acest scop de către Goodwill Consulting, companie specializată în servicii de consultanță în fonduri nerambursabile. 

Goodwill – consultanță în fonduri nerambursabile, pentru dezvoltarea pe termen lung a afacerilor 

Din 2008, oferă antreprenorilor români consultanță în accesarea de fonduri nerambursabile. De atunci, a câștigat peste 3.000 de proiecte, ceea ce înseamnă mai mult de 600 de milioane de euro finanțare nerambursabilă obținută pentru companiile care au apelat la serviciile lor. Goodwill oferă pachete integrate care includ consultanță în obținerea de fonduri nerambursabile (prin Goodwill Consulting), soluții de energie regenerabilă (prin Goodwill Energy), soluții de automatizare a proceselor și operațiunilor cu ajutorul roboților UiPath (prin Goodroid) și soluții de proiectare și arhitectură (prin Goodwill Studio). Companiile care apelează la serviciile Goodwill beneficiază de consultanță în achiziții publice, analize de piață și analize financiare. 

150 de specialiști în accesarea de fonduri nerambursabile din cadrul Goodwill contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri românesc. Unul dintre acești specialiști este Oana Armășelu, consultant business din Regiunea Sud-Vest Oltenia, care anul trecut a reușit să genereze cele mai multe proiecte la nivel național în cadrul companiei. Absolventă a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor și a unui master în Finanțe și Administrarea Afacerilor la Universitatea din Craiova, ea oferă antreprenorilor din diferite industrii șansa de a-și defini și a-și atinge obiectivele de creștere prin identificarea celor mai potrivite oportunități de finanțare: „Există un număr mare de programe de finanțare pentru fonduri nerambursabile, iar alegerea unuia poate fi o sarcină dificilă uneori. Fiecare program vine cu o serie de cerințe și condiții specifice precum: coduri CAEN eligibile, vechimea firmei, număr de angajați, zona în care se face investiția, cheltuieli eligibile și neeligibile, contribuția proprie din partea beneficiarului. În tot acest demers complicat, oferim servicii profesioniste consolidate prin experiența în atragerea de fonduri europene, guvernamentale şi internaționale.  Zilnic, oferim clienților idei de dezvoltare, de finanțare și mă bucur enorm pentru fiecare reușită“, spune Oana Armășelu. 

Trebuie subliniat că rolul consultantului nu este doar de a atrage finanțare, ci are ramificații mult mai profunde în dezvoltarea unei afaceri: „Este important ca antreprenorii să înțeleagă faptul că nu obținerea fondurilor nerambursabile trebuie să fie obiectivul principal, ci investițiile pe care le pot face cu ajutorul acestei finanțări. Antreprenorii trebuie să aibă curaj să acceseze aceste măsuri de sprijin, pentru că sunt un instrument extrem de util pentru dezvoltarea afacerii“, completează Oana Armășelu. 

Oportunități de finanțare pentru companiile din Regiunea Sud-Vest Oltenia și Regiunea Sud-Muntenia

Iată și câteva programe pe care le pot accesa cu ajutorul Goodwill companiile din regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia și Sud-Muntenia în perioada următoare:

  • Îmbunătățirea competitivității și a inovării în microîntreprinderi- Regiunea Sud-Vest Oltenia. Este un program ce poate fi accesat de microîntreprinderi și care alocă fonduri cuprinse între 25.000 și 200.000 euro pentru investiții cum ar fi: 
  • Lucrări de construire, extindere, modernizare a spațiilor de producție/prestare de servicii;
  • Achiziționarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier sau echipamente informatice, dar și de brevete, licențe, mărci comerciale și programe informatice;
  • Achiziționarea de echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie. 
  • Programul pentru Tranziție Justă – Sprijin pentru creșterea durabilă a microîntreprinderilor și crearea de locuri de muncă. Sunt eligibile microîntreprinderile (inclusiv din jud. Dolj și Gorj), iar finanțarea este cuprinsă între 50.000 și 300.000 euro. Câteva investiții sprijinite: 
  • Achiziționarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier sau echipamente informatice;
  • Lucrări de construcție/modernizare a spațiilor de producție/prestare de servicii. 

Companiile din județul Dolj se pot adresa biroului din Craiova al Goodwill Consulting, pentru o colaborare productivă și eficientă în atingerea obiectivelor. 

  • Programul Regional Sud-Muntenia 1.3B Sprijin pentru IMM-uri. Sunt eligibile microîntreprinderile, întreprinderile mici și mijlocii non-agricole din mediul rural și din mediul urban, inclusiv din satele aparținătoare acestora, din Regiunea Sud-Muntenia (adică județele: Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași). Acestea pot obține finanțare cuprinsă între 300.000 și 3.000.000 euro pentru investiții cum ar fi: lucrări de construire, extindere, spații de producție/prestare de servicii, achiziția de echipamente și dotări etc.
  • Programul Electric-Up II. Poate fi accesat de IMM-uri și operatori economici (inclusiv din domeniul HoReCa) și întreprinderi mari (doar din domeniul HoReCa). Valoarea finanțării este de maximum 150.000 euro / beneficiar, iar investițiile sprijinite vizează achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere instalată de minim 27 kWp și maximum 150 kWp, precum și achiziţia a cel puțin unei staţii de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu minim două puncte/prize de încărcare (2x11kW). 

Dacă ești antreprenor și cauți soluții de dezvoltare a afacerii tale cu ajutorul fondurilor nerambursabile, din partea reprezentantului Goodwill din județul tău, pentru sprijin în obținerea finanțării!

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business Club Antreprenor -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 12 luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -Advertising Club Antreprenor

Ultimele Știri

UniCredit Consumer Financing lansează pe piața din România primul său card de credit co-brand

UniCredit Consumer Financing lansează în premieră primul său card de credit co-brand împreună cu Leroy Merlin și Oney Finances,...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business Club Antreprenor -ABONAMENT 12 luni Club Antreprenor