luni, aprilie 22, 2024

Interviu cu Dan-Valentin Grososiu, Vicepreședinte, Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență: Suntem vulnerabili la toate capitolele

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Interviu cu Dan-Valentin Grososiu

Vicepreședinte, Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență

Suntem vulnerabili la toate capitolele

Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență (ASVSU) este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică, înființată în anul 2001, care combină experiența specialiștilor în servicii de salvare cu dorința de a ajuta societatea civilă în situații de urgență. Cât de importantă este educația civică în acest domeniu?

Este foarte importantă educația civică, deoarece acest lucru ne leagă și ne formează de mici ca să fim mai conștienți în anumite cazuri de urgență.

Care sunt principalele activități ale Asociației?

Principalele activități ale asociației sunt: promovarea și susținerea de cursuri de prim ajutor, asistarea persoanelor fără adăpost și acordarea primului ajutor acestora, căutarea de copii dispăruți în colaborare cu alte instituții și ONG-uri, asistarea și acordarea primului ajutor la evenimente.

Ce evenimente organizați pentru promovarea voluntarilor care se ocupă de situații de urgență?

ASVSU își instruiește toți voluntarii prin cursuri și simulări organizate în diferite locații pentru a cunoaște ce să facă în toate situațiile de urgență.

Când organizați cursuri de prim ajutor? Cum se pot înscrie oamenii?

Cursurile sunt organizate de comun acord cu solicitantul. Se pot înscrie pe email la office@asvsu.ro sau pe pagina de Contact a site-ului nostru, www.asvsu.ro. Înscrierea la cursurile de Prim Ajutor se poate face și pe WhatsApp la nr. de tel. 0722212048.

Ce procent din populație știe să acorde primul ajutor în caz de situații de urgență?

Populația de la oraș a început să știe să acorde primul ajutor într-un procent mic, dar în zonele rurale, procentul este foarte mic sau inexistent și de aceea nu putem să evaluăm acest lucru corect.

Unde suntem mai vulnerabili în prezent, la ce situații de urgență?

Suntem vulnerabili la toate capitolele.

În primul rând nu avem o infrastructură pentru cursurile regulate de prim ajutor la copii / adolescenți.

În al doilea rând, nu sunt subvenționate aceste cursuri pentru copii / tineri / studenți sau pensionari.

Noi nu avem cultura simulărilor și antrenamentului cu populația. În afara forțelor profesioniste, majoritatea populației nu știe ce să facă în anumite situații de urgență, chiar dacă au existat câteva campanii de informare pe TV.

Ce investiții ar trebui să facă autoritățile publice locale și centrale și companiile pentru a se conforma reglementărilor din acest sector important?

Autoritățile ar trebui să implementeze mai multe centre cu ajutorul ONG-urilor în care copiii / tinerii și studenții să vadă și să învețe ce ar trebui să facă în diferite evenimente și situații, să conștientizeze pericolele ce se pot provoca și să nu agraveze situația existentă.

De unde vă asigurați finanțarea? Ce trebuie să facă o companie sau o persoană fizică, care dorește să vă susțină?

Ne asigurăm finanțarea din cursurile desfășurate la cerere de către firme. Firmele sunt obligate prin Legea 319/2006 pe linie de SSM să trimită către instruire angajații, să știe să asigure primul ajutor la locul de muncă până ajunge ambulanța.

Orice instituție sau persoană fizică poate completa un formular pe https://redirectioneaza.ro/asvsu sau poate găsi toate informațiile pe siteul asvsu.ro, la capitolul “Donații” https://www.asvsu.ro/donatii-sponsorizari/.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Vizita delegației Districtului Chaoyang din Beijing la CCIB consolidează cooperarea româno-chineză: S-a semnat un Memorandum de Cooperare

Vizita la Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București a delegației Districtului Chaoyang din Beijing și semnarea...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv