luni, martie 4, 2024

Interviu cu Dr. Andreea Balaban, Dr. Marius Balaban, Fondatori: 20 de ani de Excelență Stomatologică – povestea și impactul clinicii Fiziodent Implant Center

Evenimente Club Antreprenor

Interviu cu Dr. Andreea Balaban, Dr. Marius Balaban, Fondatori

20 de ani de Excelență Stomatologică: Povestea și impactul clinicii Fiziodent Implant Center

Începuturile și motivul fondării

Care au fost principalele motive și inspirații care au stat la baza înființării clinicii Fiziodent acum 20 de ani?

Înființarea clinicii Fiziodent în sectorul 2 din București a fost rezultatul unei viziuni îndrăznețe și pasiunea noastră comună pentru sănătatea orală. Am dorit să creăm un spațiu unde îngrijirea dentară și fizioterapia să se intersecteze pentru a oferi o experiență completă și de înaltă calitate pacienților noștri.

Cum v-ați definit viziunea inițială pentru clinică și cum s-a schimbat aceasta de-a lungul timpului?

Inițial, viziunea noastră a fost să îmbinăm importanța unui zâmbet sănătos cu abordarea holistică a sănătății fizice, pentru a oferi pacienților noștri o soluție completă în ceea ce privește îngrijirea lor. Pe parcursul timpului, această viziune inițială s-a maturizat și a evoluat, dar nucleul ei a rămas consistent. Ne-am adaptat și am crescut în concordanță cu nevoile și cerințele pacienților, integrând constant tehnologii avansate și abordări inovatoare în practica noastră.

Schimbarea nu a reprezentat o deviere de la viziunea inițială, ci mai degrabă o extindere și o îmbunătățire continuă a modului în care ne atingem obiectivele. Am adus constant îmbunătățiri pentru a oferi tratamente personalizate, adaptate nevoilor individuale ale pacienților noștri. De asemenea, am dezvoltat modalități noi și mai eficiente de a oferi servicii stomatologice de înaltă calitate la prețuri competitive, păstrând mereu în centrul atenției confortul și satisfacția pacienților. Ne-am adaptat constant pentru a oferi cea mai bună experiență și îngrijire posibilă, menținând mereu același angajament față de sănătatea orală și fizică a pacienților noștri.

Fiziodent

Evoluția clinică și reușite notabile

Care considerați că au fost cele mai importante reușite sau momente cheie în evoluția clinicii Fiziodent în acești 20 de ani?

În cei 20 de ani de existență, am experimentat mai multe reușite și momente cheie care au contribuit la evoluția noastră și la transformarea într-un centru de referință în domeniul stomatologiei.

Unul dintre aceste momente-cheie a fost trecerea de la o simplă clinică dentară către o clinică multidisciplinară. Această evoluție ne-a permis să oferim tratamente personalizate și complete, care nu se limitează doar la îngrijirea dentară, ci abordează și aspecte legate de sănătatea fizică în integralitatea sa.

Implementarea tehnologiei de vârf a fost, de asemenea, un punct de cotitură în evoluția noastră. Introducerea echipamentelor de ultimă generație ne-a permis să fim în pas cu cele mai recente inovații din domeniul stomatologiei.

Extinderea gamei de servicii și diversificarea echipei noastre medicale au fost și ele reușite semnificative. Aducerea de profesioniști tineri și dedicați în echipa noastră, alături de medici cu o vastă experiență, ne-a permis să acoperim o gamă mai largă de afecțiuni dentare și să răspundem mai bine nevoilor variate ale pacienților noștri.

În final, dar nu în ultimul rând, considerăm că cel mai important succes în evoluția noastră a fost faptul că am reușit să menținem un standard înalt al calității serviciilor oferite, asigurându-ne că fiecare pacient primește îngrijirea și atenția personalizată de care are nevoie pentru o sănătate orală și fizică deplină.

Cum a contribuit clinica Fiziodent  la progresul sau la schimbările în domeniul stomatologiei în acești 20 de ani?

Credem că am adus o contribuție semnificativă la progresul stomatologiei prin angajamentul nostru ferm față de inovație, calitate și îngrijirea pacientului. Abordarea noastră integrată, care vizează atât simptomele cât și cauzele profunde ale problemelor dentare, a fost un factor cheie în redefinirea standardelor în acest domeniu. Adoptarea tehnologiei de vârf, focusul pe îngrijirea personalizată, educația și comunicarea deschisă, abordarea multidisciplinară, precum și experiența și formarea continuă reprezintă tot atâția factori importanți prin care am contribuit la îmbunătățirea standardelor de îngrijire dentară în ultimii 20 de ani.

Care sunt aspectele care fac clinica Fiziodent să fie remarcabilă și distinctă în contextul stomatologiei moderne?

Clinica Fiziodent se evidențiază prin mai multe aspecte care o fac remarcabilă și distinctă în contextul stomatologiei moderne, unul dintre acestea fiind utilizarea tehnologiilor de ultimă generație, care permit diagnosticarea precisă și planificarea eficientă a tratamentelor. Scannerul intraoral pe care-l utilizăm, de exemplu, revoluționează metoda tradițională de luare a amprentelor dentare, eliminând necesitatea amprentelor incomode prin capturarea unor imagini 3D detaliate și precise ale dinților și cavității bucale. Utilizăm extensiv imagistica digitală, permițându-ne să obținem imagini de înaltă rezoluție ale structurilor orale. Acest lucru ajută la diagnosticul precis al problemelor dentare, permițându-ne să elaborăm planuri de tratament personalizate.

 Unitățile noastre de tratament sunt dotate cu designuri ergonomice și sunt integrate cu caracteristici avansate pentru a asigura proceduri eficiente și confortabile. Integrăm tehnici moderne de anestezie care sunt concepute pentru a minimiza disconfortul și reducerea anxietății pentru o experiență dentară mai relaxată. În plus, ne actualizăm constant pentru a ne asigura că pacienții noștri beneficiază de cele mai avansate soluții disponibile în stomatologia modernă. Accentul nu este doar pe utilizarea tehnologiei în sine, ci mai degrabă pe modul în care aceasta poate îmbunătăți semnificativ confortul pacientului, precizia tratamentelor și satisfacția generală.

Tratamentele personalizate la Fiziodent reprezintă un alt element distinctiv al abordării noastre în îngrijirea pacienților. Ne asigurăm de acest lucru prin evaluări cuprinzătoare, planuri de tratament personalizate, comunicare clară, abordare flexibilă și monitorizare continuă după finalizarea unei proceduri. 

Punem accent și pe comunicarea deschisă, crearea unui mediu prietenos pentru reducerea anxietății legate de vizitele la dentist, precum și pe calitatea tratamentelor și un raport excelent calitate-preț.

Toate aceste caracteristici ne definesc și ne plasează într-o poziție distinctă în peisajul stomatologiei moderne, asigurându-ne că oferim pacienților noștri nu doar tratamente de calitate, ci și o experiență pozitivă și confortabilă în fiecare vizită.

Filozofia și abordarea clinică

Care sunt principiile sau valorile de bază care stau la baza serviciilor oferite de clinica Fiziodent?

Valorile noastre de bază sunt compasiunea, respectul și calitatea. Abordăm fiecare interacțiune cu empatie față de unicitatea și sensibilitatea fiecărui pacient. Înțelegem și că fiecare caz este unic și că o abordare personalizată duce la cele mai bune rezultate. Vizăm nu doar sănătatea orală ci și starea generală de bine a pacienților noștri. Aceste valori și principii stau la baza tuturor serviciilor pe care le oferim și ne ghidează în efortul nostru de a oferi pacienților o experiență medicală de înaltă calitate și completă.

Cum a evoluat relația cu pacienții de-a lungul celor 20 de ani? Ce considerați că a determinat fidelizarea acestora?

De-a lungul celor 20 de ani, relația noastră cu pacienții a evoluat semnificativ. Inițial, a fost o relație bazată pe îngrijirea dentară, însă de-a lungul timpului, a devenit o legătură mai profundă, bazată pe încredere, respect reciproc și îngrijire personalizată.

Cu peste 10.000 de pacienți tratați cu succes, suntem recunoscători pentru încrederea și loialitatea pacienților noștri. La Fiziodent, loialitatea nu înseamnă câte vizite fac, ci cât de mult ne pasă de fiecare experiență a pacienților , fie că se întorc după ani sau îi îndrumă pe cei dragi către noi. Le mulțumim tuturor pentru încrederea acordată!

Care sunt elementele sau serviciile oferite de clinică care au contribuit cel mai mult la satisfacția și încrederea pacienților?

Pe lângă tratamentele personalizate, rapide și fără durere, atmosfera plăcută, empatia și utilizarea tehnologiilor de vârf, credem că menținerea unui nivel ridicat de calitate și consecvență în serviciile oferite a fost crucială. Pacienții au văzut că pot avea încredere în standardele ridicate pe care le menținem, ceea ce a consolidat satisfacția lor.

Provocări întâmpinate și lecții învățate

Care au fost cele mai mari provocări sau obstacole întâmpinate de clinica Fiziodent în această perioadă și cum le-ați depășit?

Una dintre principalele provocări a fost adaptarea la schimbările tehnologice constante în domeniul stomatologiei. Am depășit această provocare într-un mediu competitiv prin investiții constante în formare și actualizare, asigurându-ne că echipa noastră este mereu la curent cu cele mai recente tehnologii și proceduri. O altă provocare a fost gestionarea așteptărilor diferite ale pacienților și asigurarea unei comunicări clare și eficiente. Am investit în dezvoltarea abilităților de comunicare ale echipei noastre, explicând în detaliu procedurile și opțiunile de tratament, asigurând astfel înțelegerea completă a pacienților. Ne-am concentrat pe dezvoltarea continuă a echipei, oferind formare, susținere și o cultură de muncă pozitivă. Depășirea acestor provocări a fost posibilă prin angajamentul nostru pentru învățare continuă, adaptare și concentrare pe îmbunătățirea constantă a serviciilor noastre.

Ce învățăminte importante ați obținut din aceste experiențe?

Din experiențele noastre, am învățat că adaptabilitatea este cheia în evoluția noastră. Am înțeles că mediul medical este dinamic și că flexibilitatea ne permite să rămânem relevanți și să oferim cele mai bune servicii. 

Calitatea nu este niciodată negociabilă. Menținerea unor standarde ridicate în fiecare aspect al practicii noastre este esențială pentru satisfacția pacienților și pentru construirea încrederii.

De asemenea, o comunicare clară și empatică este fundamentală în înțelegerea nevoilor și așteptărilor pacienților noștri pentru a le oferi servicii personalizate și satisfăcătoare.

Aceste învățăminte au fost fundamentale în parcursul nostru și ne-au ghidat să fim o clinică în care încrederea pacienților este esențială, iar calitatea îngrijirii este o prioritate constantă.

Perspectivele și direcțiile viitoare

Cum vedeți clinica Fiziodent în următorii ani? Există planuri specifice sau direcții strategice pe care doriți să le abordați pentru viitor?

Privim clinica Fiziodent ca pe o entitate în continuă evoluție, axată pe îmbunătățirea constantă și oferirea de servicii stomatologice de excepție în viitorul apropiat și pe termen lung. Avem anumite direcții strategice și planuri care ne vor ghida în următorii ani. Astfel, vom continua să adoptăm și să integrăm tehnologii avansate în practica noastră pentru a oferi tratamente precise și confortabile. Ne dorim să extindem gama de servicii oferite, acoperind mai multe specializări pentru a satisface o paletă largă de nevoi stomatologice. Dorim să fim o destinație completă pentru îngrijirea pacienților noștri.

Ne-am propus să continuăm să educăm și să comunicăm cu pacienții noștri într-un mod cât mai transparent și informativ. Vrem să promovăm o înțelegere mai profundă a sănătății orale și a tratamentelor disponibile. Avem în vedere și dezvoltarea echipei și susținerea unei culturi de colaborare și excelență profesională. 

Acestea sunt doar câteva direcții strategice care vor ghida parcursul nostru în următorii ani, asigurându-ne că suntem în pas cu noile tehnologii, oferind servicii de înaltă calitate și consolidând relația noastră cu pacienții, în timp ce ne menținem angajamentul pentru inovație și excelență.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

HR Connect: Resursele umane, redefinite prin încurajarea talentelor în era inteligenței artificiale

Peste 170 de specialiști din domeniul resurselor umane din companii au fost prezenți la Muzeul Imersiv al Noilor Arte...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -TargetareRO Listă firme din România gratuit
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv