miercuri, noiembrie 29, 2023

Premieră pentru cultură românească: Rebrandingul BCUB, premiat international la Red Dot Award

Evenimente Club Antreprenor

WOPA – premiată internațional pentru design la prestigiosul Red Dot Award, pentru campania de rebranding a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”

  • Este prima distincție Red Dot primită de o agenție din România pentru un proiect de branding cultural.
  • Până acum, doar 10 astfel de distincții au fost acordate agențiilor românești în întreaga istorie a competiției, pentru diferite alte categorii ale competiției.
  • Noua identitate vizuală a BCU Carol I este una modernă, orientată spre viitor și spre noile generații care vor promova România pe harta simbolică a lumii.

Grupul de comunicare WOPA a primit distincția internațională de prestigiu Red Dot Award, la categoria Brands & Communication Design 2023, pentru calitatea designului realizat în cadrul campaniei de rebranding dezvoltate pentru Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București (BCUB).

Noua identitate vizuală a instituției este o premieră în brandingul instituțional modern: după modelul marilor biblioteci cosmopolite ale lumii, BCUB este prima bibliotecă din țară care își relansează imaginea, pentru creșterea atractivității în rândul tinerilor. Din luna mai a acestui an, BCUB are un nou logo și o nouă signalistică, ce beneficiază de un design contemporan, inspirat atât din elementele arhitecturale originale ale clădirii realizate de arhitectul francez Paul Gottereau, cât și din elemente grafice ale lumii digitale.

De la semnarea actului de înființare a Fundațiunii de către Regele Carol I în 1891 și până în prezent, biblioteca noastră s-a definit drept spațiu de formare a viitoarelor elite ale României. Pentru că timpul nu stă pe loc, iar generațiile evoluează, BCUB și-a propus să devină o instituție privilegiată în mintea cititorilor, inclusiv prin imaginea pe care o transmite publicului și ne bucurăm că suntem singura entitate culturală din țară distinsă internațional cu prestigiosul Red Dot Award. Aceasta înseamnă că, într-adevăr, am atins cel mai înalt standard de performanță al unui brand cultural din România și sperăm ca aceasta să constituie o sursă de inspirație pentru utilizatorii și partenerii noștri instituționali” declară Mireille Rădoi, director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

Pornind de la noile elemente ale identității vizuale, BCUB își întâmpină vizitatorii cu spații instagramabile, poziționate atât la exterior, cât și în interiorul clădirii, recunoaște valoarea experiențelor dobândite prin intermediul mediilor digitale și readuce, astfel, în atenția publicului valoarea experiențelor multi-senzoriale. BCUB oferă studenților, profesorilor și cercetătorilor acces la cele mai importante baze de date științifice, precum și la o colecție semnificativă de documente tipărite (cărți, periodice, corespondență), alături de o platformă digitală consistentă, inițiază și dezvoltă programe de cercetare, organizează conferințe și evenimente ce abordează tematici diferite, fiind totodată un loc de dialog și întâlnire pentru cei preocupați să împărtășească idei și să realizeze un schimb de cunoaștere.

Rebranding-ul BCUB este un proiect care ni s-a potrivit și la care am lucrat cu mare bucurie, pentru că, pe lângă faptul că și-a propus apropierea publicului tânăr de lectură, a avut ca obiectiv și transformarea acestei instituții dintr-o bibliotecă în sensul clasic al cuvântului, într-un spațiu dedicat unei comunități urbane active, care învață continuu, face schimb de experiențe, creează și contribuie cu idei la dezvoltarea societății românești. Pe de altă parte, aceasta este prima campanie de branding cultural din România care obține un premiu Red Dot, ceea ce marchează nu doar o victorie pentru Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, ci și pentru cultura și creativitatea românească: doar 10 astfel de premii au fost acordate până acum agențiilor românești în întreaga istorie a competiției, față de Polonia, de exemplu, care a obținut 108 premii Red Dot. Motiv de ambiție și mândrie pentru noi”, a spus Costin Buta, Managing Director al Grupului de Comunicare WOPA.

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București este una dintre cele mai prestigioase instituții culturale ale României și cea mai activă bibliotecă din București, care cuprinde la ora de față un sediu central alcătuit din 3 corpuri de clădire cu o suprafață de 26.000 m2, precum și 17 filiale, iar clădirea acesteia de pe Calea Victoriei nr. 88 este un punct de reper în inima capitalei.

The Red Dot Design Award este o competiție internațională anuală de design, ce premiază de aproape 70 de ani design-ul de produse și industrial, design-ul de brand și comunicare, precum și conceptele de design, în urma evaluării de către un juriu de experți internaționali. Competiția premiază anual trei tipuri de categorii: Product Design, Red Dot Award: Brands & Communication Design și Red Dot Award: Design Concept. 

 

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024 -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Cercetările Kaspersky dezvăluie amploarea utilizării GenAI în companii și îngrijorările top managementului

Un studiu derulat de Kaspersky în mai multe țări din Europa inclusiv România subliniază o îngrijorare tot mai mare...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Agentia re7consulting agentie de marketing online si Social Media
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024! -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv