miercuri, noiembrie 29, 2023

Asociația HELP Autism va marca Ziua Mondială a Sănătății Mintale printr-un eveniment atipic organizat pe 9 octombrie 2023

Evenimente Club Antreprenor

O persoană din opt suferă de o tulburare mintală, la nivel global, potrivit OMS. În România, aproximativ 22.000 de copii și adolescenți trăiesc cu un diagnostic de afecțiune mintală, iar anxietatea, depresia și tulburările de comportament sunt printre principalele cauze de suferință în rândul tinerilor. Numărul cazurilor de autism, la copii, a crescut cu 18% în 2022, față de 2021, în SUA. 1 din 36 de copii este diagnosticat cu autism. România nu are, încă, un registru al pacienților cu TSA, însă din octombrie, Guvernul le va deconta acestora serviciile de terapie și logopedie.  

Asociația HELP Autism va marca Ziua Mondială a Sănătății Mintale printr-un eveniment atipic organizat pe 9 octombrie 2023, la Linotip, Centrul Independent Coregrafic, începând de la ora 18:30.  

În cadrul evenimentului va fi susținut performance-ul WE ARE ALL OK în care coregrafa Ioana Marchidan, mamă a unui copil special, creează cadrul de a reflecta și înțelege mai bine subiectul neurodiversității. Spectacolul este co-produs de LINOTIP Centru Independent Coregrafic și Asociația DanceSpot. 

Adresa locației – Linotip, Clădirea Universul, corp B, strada Ion Brezoianu, nr. 23-25 

Evenimentul este organizat de Asociația HELP Autism alături de Arbo Media, Linotip, Liliac și Aquavia. 

Vă așteptăm la eveniment și vă rugăm să confirmaţi participarea până pe data de 6 octombrie, prin e-mail alexandra.cozac@tudorcommunications.com sau la telefon +40 754 020 677. 

Despre HELP Autism

Asociația Help Autism este cea mai mare organizație din România, dedicată susținerii copiilor și adolescenților diagnosticați cu TSA. Din 2010 și până astăzi asociația este suport pentru peste 3000 de copii și adolescenți, în cadrul celor 9 centre și la domiciliu. De la terapie specifică la programe de integrare școlară, de la sprijin pentru părinți la campanii de conștientizare, advocacy, Help Autism caută să ofere constant un spectru de soluții pentru copiii cu autism și familiile lor.

Help Autism sprijină instituțiile publice pentru a crește calitatea serviciilor oferite de acestea prin cele 6 parteneriate public-private – cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmbovița – și la domiciliu, desfășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și ședințe de consiliere pentru părinți și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA – știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024 -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Cercetările Kaspersky dezvăluie amploarea utilizării GenAI în companii și îngrijorările top managementului

Un studiu derulat de Kaspersky în mai multe țări din Europa inclusiv România subliniază o îngrijorare tot mai mare...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Agentia re7consulting agentie de marketing online si Social Media
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024! -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv