sâmbătă, septembrie 30, 2023

Cum a fost la evenimentul aniversar Studio ae și 441 Design Powerhouse la Noaptea birourilor de arhitectură Romanian Design Week

Evenimente Club Antreprenor

Expoziția aniversară organizată de Studio ae – architecture & evolution și 441 Design Powerhouse a avut sute de vizitatori interesați de arhitectură și design. Expoziția, parte a manifestării Noaptea birourilor de arhitectură la Romanian Design Week, a prezentat pe 25 mai 2023 și o retrospectivă a celor 10 ani de activitate sărbătoriți de cele două echipe.  În acest context, întrebarea firească a fost: 

Cum s-au schimbat arhitectura, designul și construcțiile în cei 10 ani de activitate?

Studio ae : “ În acest deceniu, cel mai important impact asupra arhitecturii și construcțiilor îl are accelerarea proceselor și creșterea calității datorită utilizării noilor tehnologii. În nici 10 ani, am trecut de la măsurătorile cu ruleta la scanarea clădirilor și utilizarea softurilor de proiectare de tip BIM în toate proiectele. În plus, legislația din România s-a aliniat cu directivele europene și eficiența energetică atât pentru clădirile noi, cât și pentru cele existente, a devenit o preocupare majoră în ultimii trei ani. Observăm și o schimbare din punct de vedere social, oamenii au călătorit mult mai mult, au experimentat diferite spații în care s-au simțit mai bine, înțeleg rolul arhitecturii și al designului ca parte componentă a unei vieți mai frumoase și mai bune. Spațiile sunt mult mai bine valorificate, ca de altfel și resursele, iar construcțiile, cele care încheie cercul, reflectă toate aceste tendințe”, spune Elena Ștefănescu,  arhitect, cofondator Studio ae.

441 :  “În ultimii 10 ani, cea mai importantă schimbare este cea de mentalitate, proces ajutat atât de tehnologie cât și de dorința oamenilor de a face lucrurile diferit. Arhitectura și designul nu mai sunt privite ca domenii intangibile care se întâmplă dincolo de viața cotidiană, nu mai sunt inaccesibile oamenilor. Educația prin expunere este o componentă pe care nu o putem ignora iar transformarea vine în primul rând din noi. În ultimul deceniu, deschiderea către publicul larg a arhitecților și a designerilor prin prisma evenimentelor organizate au făcut ca cele două domenii să fie mai ușor înțelese iar asta s-a reflectat în mod direct și în construcții. Arhitectura se reflectă în design și designul în arhitectură iar trio-ul arhitectură-design-construcții este catalizatorul schimbării de perspectivă de la noi din țară. Consider că suntem norocoși nu numai că suntem doar martori ci parte din metamorfoza spațiului construit din România.”  observă Alina Filipoiu,  arhitect, cofondator 441 Design Powerhouse.

Atât biroul de arhitectură Studio ae, architecture & evolution, cât și 441 Design Powerhouse, studio specializat în design interior și branding, împlinesc în acest an 10 ani de activitate și au marcat aniversarea prin acest eveniment comun menit să schimbe relația, uneori tensionată și concurențială, dintre arhitecți și designeri într-una de colaborare. 

- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Sondaj CEC Bank: Aproape jumătate dintre studenți vor fi sprijiniți financiar de către familie, pe timpul studiilor

Unu din patru studenți lucrează ca să se poată întreține financiar în  timpul  studiilor universitare Cei mai mulți...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente