miercuri, noiembrie 29, 2023

Dragoș Cozma, Genesis Property: Utilizarea în exces a tehnologiei în relaționarea cu ceilalți nu este sustenabilă din punct de vedere psihologic

Evenimente Club Antreprenor

  • Interacțiunile directe cresc echilibrul emoțional și contribuie la o adaptare mai eficientă la realitate

Utilizarea zilnică a tehnologiei în relația cu colegii, partenerii sau prietenii îi ajută pe oameni să economisească timp, să transmită rapid anumite informații și să interacționeze cu cei apropiați atunci când nu există altă posibilitate. Viața noastră a devenit tot mai legată de soluțiile tehnologice, în condițiile în care acestea ne ajută să ne rezolvăm rapid sarcinile și să interacționăm cu ceilalți. Însă, cu siguranță, această interacțiune de la distanță nu poate ține locul celei reale, față în față. E bine cunoscut că abuzul de soluții tehnologice și prea mult timp petrecut online poate avea consecințe serioase asupra echilibrului emoțional al oamenilor.

Una dintre cele mai ample provocări în acest sens este cea legată de „nomofobie”, o stare psihologică ce constă în frica de a rămâne fără telefon sau fără conexiune la telefon. Termenul a apărut în 2008, în timpul unui studiu efectuat în Marea Britanie de către organizația YouGov. Studiul asupra acestei afecțiuni evidențiază factorii psihologici implicați în utilizarea excesivă a telefonului mobil cum ar fi o stimă de sine scăzută sau teama de a nu fi acceptat în societate. Printre simptomele observate în cazurile de nomofobie sunt anxietate, tulburări în respirație, tremurături, transpirație, agitație, dezorientare și tahicardie, potrivit unui articol publicat de National Library of Medicine.

Această problemă este accentuată atât de alte afecțiuni, cum ar fi anxietatea socială și dificultatea de a lega relații sociale. Iar provocările din ultimii ani au fost mari, mulți oameni lucrând de la distanță, în izolare. 

Interacțiunile dintre oameni au ajuns deseori prea legate de tehnologie, iar echilibrul emoțional poate avea de suferit în aceste condiții. Soluția o reprezintă armonia între interacțiunea online și cea față în față, iar dispozitivele trebuie să reprezinte o completare a spațiilor de lucru fizice deja existente, nu o înlocuire a acestora. În această idee, spațiile de lucru trebuie să ofere mai multe opțiuni ce favorizează socializarea și activitățile în aer liber, pe lângă zonele dotate cu tehnologii de ultimă generație destinate stimulării creativității și productivității.

Crearea unui spațiu care să ofere un echilibru sănătos între interacțiunile online și cele față în față au reprezentat un punct de plecare pentru conceptul YUNITY Park, proiectul de transformare a Novo Park demarat de Genesis Property. Acesta va fi un campus care va integra într-un spațiu unic facilități premium pentru tendințele de lucru și de viață ale viitorului și va ajuta oamenii să păstreze în echilibru utilizarea tehnologiei și activitățile în aer liber.

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024 -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Cercetările Kaspersky dezvăluie amploarea utilizării GenAI în companii și îngrijorările top managementului

Un studiu derulat de Kaspersky în mai multe țări din Europa inclusiv România subliniază o îngrijorare tot mai mare...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Agentia re7consulting agentie de marketing online si Social Media
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024! -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv