luni, martie 4, 2024

OMRO IFN, prima instituție financiară de microfinanțare din România care încheie parteneriat cu BNP Paribas

Evenimente Club Antreprenor

OMRO IFN, compania care sprijină micii antreprenori români prin finanțări, încheie un parteneriat cu BNP Paribas, marcând prima colaborare dintre liderul bancar la nivelul Uniunii Europene și o instituție financiară de microfinanțare din România. Prin acest parteneriat, OMRO și platforma sa digitală de creditare, Filbo, obțin 7 milioane de RON fonduri negarantate, dintre care 5 milioane cu o maturitate pe termen mediu și 2 milioane pe termen scurt.

OMRO și Filbo pun la dispoziția antreprenorilor mici și mijlocii soluțíi de finanțare într-un efort de a propulsa mediul antreprenorial românesc. Afacerile mici sau la început de drum au nevoie de sprijin pentru a se dezvolta și atinge pragul maturității, însă singurele care pot acoperi aceste nevoi sunt instituțiile financiare nebancare. Cei 5 milioane de RON obținuți în urma parteneriatului cu BNP Paribas vor ajuta compania să finanțeze cu până la 10% mai mulți antreprenori români.

„Acest parteneriat reprezintă pentru noi recunoașterea eforturilor pe care le facem pentru a susține mediul antreprenorial românesc. Faptul că suntem prima instituție financiară de microfinanțare din România care încheie un parteneriat cu BNP Paribas ne motivează și mai mult să ne îmbunătățim procesele și să ne creștem activitatea, astfel încât să putem ajuta și mai mult antreprenorii români, indiferent de domeniul în care activează, și să ne dezvoltăm paleta de servicii astfel încât să putem corespunde și mai bine nevoilor din piață”, declară Georgiana Andrei, Director Financiar al OMRO IFN și Filbo.

Parteneriatul reprezintă, de asemenea, un pas important în strategia companiei de a sprijini femeile din mediul antreprenorial românesc, prin finanțarea acestora în mod egal cu cea a bărbaților. În prezent, femeile antreprenor însumează aproximativ 40% din totalitatea celor care dețin un PFA sau II, iar, în ceea ce privește portofoliul de clienți Filbo, femeile reprezintă în prezent 25% din totalul finanțărilor. „La nivelul Uniunii Europene, România este una dintre puținele țări în care femeile au aceleași oportunități profesionale precum bărbații. De exemplu, procentul femeilor care dețin companii la început de drum este de 9.6%, aproape la paritate cu cel al bărbaților, cu o diferență de doar 0.2%. În ceea ce privește inovația, conform unui studiu bazat pe chestionar realizat de către Asociația Globală de Cercetare a Întreprinderilor, 57.1% dintre afacerile conduse de femei au o componentă inovativă. Astfel, suntem încrezători că susținerea femeilor antreprenor va propulsa mediul antreprenorial românesc și ne va ajuta și mai mult să contribuim la egalitatea de gen la nivel global”, susține Daniela Bojincă, Growth Marketing Manager al OMRO IFN și Filbo.

„Suntem încântați să vedem determinarea, disponibilitatea și cunoștințele OMRO în obținerea acestei finanțări, întrucât am analizat împreună elementele relevante care ne susțin modelul de business din perspectiva incluziunii”, declară Alexandre Nayme, reprezentantul departamentului de Incluziune Socială al BNP Paribas, care, împreună cu Marius Florian Gherghel, Corporate Coverage Director, au susținut discuțiile cu clientul.

BNP Paribas este o bancă de top în Uniunea Europeană Uniunea Europeană și o instituție bancară internațională importantă, cu aproape 190.000 de angajați în 65 de țări. De-a lungul timpului, compania s-a implicat în activități cu un impact pozitiv prin soluțiile și serviciile pe care le oferă. Finanțarea oferită către OMRO și Filbo are în vedere sprijinirea micilor antreprenori și a mediului antreprenorial românesc.

„Pentru noi, una dintre valorile BNP Paribas este aceea de a aduce întotdeauna un impact social pozitiv. Acest parteneriat reflectă modul responsabil în care ne raportăm la participarea în economiile locale și la sprijinirea comunităților locale cu expertiza și resursele noastre”, adaugă Thierry Tomizioli, Country Head al BNP Paribas în Romania.

Despre Filbo

Filbo este o platformă Fintech, ce oferă finanțare pentru micro-întreprinderi și antreprenori individuali. Procesul de aplicare este 100% digital, de la selectarea produsului, încărcarea documentelor, identificarea online, până la semnarea electronică a contractului. Soluția digitală de creditare își propune să sporească accesul la finanțare pentru micii antreprenori, adresându-se unui segment care are nevoie de soluții mai rapide și mai flexibile.

Filbo este singurul fintech din România care beneficiază de programele de garanții europene EaSI și InvestEU, oferit de către Fondul European de Investiții.

Despre OMRO

OMRO, companie înființată în anul 1994, este specializată în acordarea de credite pentru finanţarea afacerilor din agricultură şi a întreprinderilor mici, mijlocii şi microîntreprinderi.

La începutul acestui an, capitalul propriu al companiei a fost majorat cu 3,3M RON, printr-o injecție de capital de către acționarul minoritar HELENOS, un fond de investiții pan-European lansat cu suportul Fondului European de Investiții și al unor bănci comerciale cu rol sistemic în Uniunea Europeană.  Această investiție de capital efectuată de către HELENOS reprezintă o nouă confirmare a strategiei OMRO în direcția digitalizării modelului de business și totodată consolidarea acesteia în anii următori.

Despre BNP Paribas

BNP Paribas este un jucător cheie în domeniul bancar internațional, operând în 65 de țări, cu aproape 190.000 de angajați. Grupul are poziții cheie în cele 3 domenii principale de activitate: Comercial, Personal Banking și Servicii pentru serviciile bancare comerciale și personale ale Grupului, precum și afaceri specializate, inclusiv BNP Paribas Personal Finance și Arval; Servicii de investiții și protecție pentru soluții de economii, investiții și protecție; și Corporate & Institutional Banking, axat pe clienți corporate și instituționali. Pe baza modelului său puternic diversificat și integrat, grupul își ajută clienții (persoane fizice, asociații comunitare, antreprenori, IMM-uri, corporații și clienți instituționali) prin soluții ce cuprind finanțare, investiții, economii și asigurări. În calitate de jucător cheie în domeniul bancar internațional, Grupul are platforme și linii de afaceri de vârf în Europa, o prezență puternică în America, precum și o afacere solidă și în creștere rapidă în Asia-Pacific.

BNP Paribas a implementat o abordare de Responsabilitate Socială Corporativă în toate activitățile sale, permițându-i să contribuie la construirea unui viitor durabil, asigurând în același timp performanța și stabilitatea Grupului.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Aproape 80.000 de români folosesc noua platforma Avansis Online pentru a plăti taxele și impozitele și a elibera documente

Prin intermediul noii versiuni Avansis Online, românii pot plăti online 4 de tipuri de servicii publice, atât taxe...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -TargetareRO Listă firme din România gratuit
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv