luni, martie 4, 2024

Alexandru Medelean (Wise Way Advisors)a asistat familia Rădulescu în vânzarea unui pachet de 70% din afacerea Domeniile Dealu Mare Urlați, către Zarea SA

Evenimente Club Antreprenor

Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) a asistat familia Rădulescu în vânzarea unui pachet de 70% din afacerea Domeniile Dealu Mare Urlați, către Zarea SA. Probabil una dintre cele mai mari tranzacții în domeniul viticol, din ultimii ani.

Familia Rădulescu, alătură 100 de ha de viță nobilă celor 100 de ani de istorie ai companiei Zarea, pentru a capitaliza sinergiile celor doua afaceri.

Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) a asistat în calitate de coordonator al tranzacției, pe familia Rădulescu, fondatorii grupului Domeniile Dealu Mare Urlați (DDMU), în vânzarea unui pachet de 70% din afacere, către compania Zarea.

Derularea procesului de tranzacție a constat într-o procedură competitivă cu mai mulți investitori strategici și financiari, de prim rang. Procesul a fost unul de lungă durată care pe langă identificarea unei structuri adecvate fiecărui tip de investitor și negocierea documentelor tranzacției, a impus și realizarea în paralel a unor restructurari interne, menite a optimiza afacerea din punct de vedere structural și patrimonial și a o aduce în cea mai adecvată formă pentru tranzacție.

Structurarea tranzacției s-a realizat prin consolidarea participațiilor într-o singură companie, vânzarea unui pachet de participații de 70% din activitatea înscrisă în perimetrul tranzacției, urmată de o infuzie de capital dedicată consolidării patrimoniului viticol. Felicit compania Zarea și pe echipele sale de consultanți, pentru competitivitatea, flexibilitatea și atitudinea pozitivă de care au dat dovadă în derularea acestui proiect.

“Pe Alexandru Medelean, l-am cunoscut în ianuarie 2021, iar de atunci pot spune, fără nici o ezitare, faptul că mi-a devenit pe lângă consultant, și un mentor în adevăratul sens al cuvântului. Am învățat alături de el o sumedenie de lucruri, de la arta negocierii până la eficientizarea businessului. Îi mulțumesc pentru tot suportul din ultimii ani, iar această tranzacție reprezintă nu doar un salt al companiei noastre la un alt nivel, ci totodată, în plan personal, începutul unei prietenii de lungă durată! Mulțumesc, Alex!”, a declarat Gabriel Rădulescu, acționar și administrtator al Domeniilor Dealu Mare Urlați.

“Domnule Medelean, ne bucurăm că am avut ocazia de a va cunoaște și de a lucra împreună. Deși v-ați aflat pe “partea cealaltă a baricadei” am simțit atitudinea dumneavoastră profesională, corectitudinea, și dorința de a face lucrurile “ca la carte”. Aveți respectul nostru și speram ca pe viitor să avem ocazia de a lucra și stând pe aceeași bancă.”, a subliniat domnul Emil Popescu, Președintele Consiliului Director al Zarea SA.

“Am parcurs împreună cu acționarii DDMU un drum lung și complicat, de multe ori de la deznădejdea ratării la extazul reușitei, în care am putut sa văd afacerea și pe acționarii ei în multiple ipostaze. Am dobândit în tot acest drum o apreciere aparte pentru Gabriel Rădulescu. O persoană cu un simț deosebit al onestității, al bunul simț, al datoriei față de familie și al efortului (uneori sisific). De multe ori parcă, mult prea încărcat de soartă. Cu siguranță că tot efortul lui de până acum și toată experiența dobândită prin volumul imens de muncă, nu vor fi decât un preț deja plătit pentru sentimentul muncii împlinite pe care îl va trăi din plin în viitor.”, a evidențiat Alexandru Medelean, coordonatorul tranzacției.

Le mulțumesc pentru colaborare tuturor colegilor implicați în proiect, respectiv:

  • Lui Carmen Medar (Carmen Medar Law Office) care a asigurat asistența legală a tranzacției precum și a tuturor operațiunilor și activităților complexe, necesare a aduce componentele afacerii într-o formă adecvată, menită a face posibilă această tranzacție.
  • Cristinei Pau, Elizei Grigore și Florentinei Buzatu, profesioniști dedicați, care prin volumul uriaș de date pregătite și gestiunea camerei de date, au asigurat suportul intern al tranzacției.
  • Echipei Zarea, formată din Emil Popescu, Dumitru Toșa și Sorin Furdui, pentru maniera deosebit de competitivă dar și onestă cu care s-au implicat în această tranzacție.
  • Echipei RTPR, coordonată de Alina Stăvaru, Andrei Toșa și Roxana Ionescu care a asigurat Due Diligence Legal, asistența Legal M&A și asistența pe Dreptul Concurenței, pentru atitudinea constructivă, pro tranzacție pe care au avut-o de-a lungul întregului proiect și în mod specific în momentele delicate ale tranzacției .
  • Echipei Mazars, coordonată de Razvan Butucaru și Adrian Mihalcea, care a realizat Due Diligence Financiar și Fiscal, pentru Zarea

Tranzacția urmează să fie supusă aprobării Consiliului Concurenței din România pentru a putea fi finalizată.

Despre familia Rădulescu și Domneniile Dealu Mare Urlați

Grupul DDMU a fost fondat de Adrian Rădulescu, în anul 2007 și dezvoltat alături de cei doi fii ai săi, Gabriel și Ștefan.

Adrian Rădulescu, a fost un specialist recunoscut și apreciat în domeniul agricol, fiind printre altele:

  • Decorat cu Ordinul Meritul Agricol în Grad de Ofițer al Republicii Franceze
  • Conferențiar Universitar, autor de carți și articole de specialitate,
  • Membru fondator și/sau cu activitate relevantă în: Liga Asociaților Producătorilor Agricoli din România, Asociația Fermierilor din România.

Grupul DDMU operează în prezent aproximativ 100 de hectare de plantații de viță de vie in Dealu Mare (marea parte în proprietate) și o cramă.  Managementul grupului a reușit să realizeze o activitate integrată în domeniul viticol, care include: realizarea de plantații viticole noi, exploatarea de plantații mature, procesarea strugurilor (atât din producție proprie cât și din achiziții de la terți), promovarea și vânzarea de vinuri. Portofoliul grupului se evidențiază prin Pelin de Urlați și ZZPelin, unde este lider de piață al segmentului, și prin vinuri apreciate de consumatori și răsplătite prin medalii la diverse concursuri naționale și internaționale, gamele Domeniile Urlați, Saac și Incantation.

Despre Alexandru Medelean și Wise Way Advisors 

Începând din 2019 Alexandru Medelean a devenit consultant independent și Cadru didactic asociat al Universității Babeș Bolyai, după o experiență de 23 de ani în cadrul PwC. A fost implicat în multiple proiecte de tranzacții (M&A), în proiecte complexe de consultanță și posedă o importantă experiență de lucru pentru antreprenorii și afacerile de familie din Romania, fiind inițiatorul unora dintre primele studii privind afacerile de famile din România.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

HR Connect: Resursele umane, redefinite prin încurajarea talentelor în era inteligenței artificiale

Peste 170 de specialiști din domeniul resurselor umane din companii au fost prezenți la Muzeul Imersiv al Noilor Arte...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -TargetareRO Listă firme din România gratuit
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv