marți, aprilie 16, 2024

HERA MEDICAL INSTITUTE – un concept unic în sfera medicală din România

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Interviu cu Dr. Raluca Hera

 Fondator și CEO, HERA MEDICAL INSTITUTE

În anul 2020 ați fondat HERA MEDICAL INSTITUTE, o clinică privată specializată în Age Management, Ginecologie Funcțională & Estetică, și Dermatologie Funcțională & Estetică. Care este profilul pacienților dumneavoastră?

Pacienții noștri se împart în patru categorii:

  • Pacienți aflați în perioadă de menopauză respectiv andropauză, care suferă o alterare a calității vieții datorată procesului de îmbătrânire și deficitelor hormonale;
  • Pacienți health-conscious (conștienți de sănătate-n.r.), fără probleme de sănătate, care doresc o prevenție a procesului de îmbătrânire și optimizarea stării de bine;
  • Pacienți de orice vârstă care au probleme funcționale la nivelul sferei intime, care le alterează calitatea vieții personale și de relație;
  • Pacienți de orice vârstă care doresc tratamente estetice și/sau cosmetice – la nivelul feţei, corpului sau sferei intime.

De ce servicii beneficiază cei care se tratează și se operează la clinica dumneavoastră?

Oferim consultații personalizate de:

  • GINECOLOGIE: ginecologie generală, ginecologie funcțională, ginecologie estetică;
  • MEDICINĂ ANTI-AGING și tratamente hormonale;
  • NUTRIȚIE și nutrigenetică;
  • DERMATO-ESTETICĂ: dermatologie generală, estetică medicală, cosmetologie
  • HEALTH COACHING.

În urma consultației, se stabilește un PROGRAM DE TRATAMENT PERSONALIZAT, care poate cuprinde teste de diagnostic, proceduri, tratamente nechirurgicale sau chirurgicale.

HERA MEDICAL INSTITUTE se prezintă cu un concept unic în sfera medicală din România: un concept holistic de medicină anti-aging la toate nivelurile, pentru femei și bărbați, care îmbină diagnostic și tratament medical din interior în exterior dar și îngrijire din exterior înăuntru, prin produsele cosmeceutice de îngrijire a pielii DR. RALUCA HERA | HAUTE COUTURE SKINCARE și produsele de cosmetică hormonală bioidentică.

Ce echipamente / tehnologii vă ajută în activitatea de zi cu zi?

Dotarea clinicii este complexă și se ridică la cele mai înalte standarde ale tehnologiei actuale. Utilizăm dispozitive medicale de diagnostic și tratament, specific concepute pentru fiecare zonă – faţă, corp sau regiunea intimă. Amintesc aici: dispozitive medicale injectabile, fire, laser, dispozitive medicale neinvazive de resurfacing, radiofrecvență, echipament electromagnetic, echipament de radiochirurgie, hormoni bioidentici sub diferite forme, dispozitive medicale de screening și diagnostic. De asemeni colaborez cu parteneri specializați în alte arii de expertiză, din țară și străinătate.

 

Care este intervalul de timp recomandat unei doamne pentru un control ginecologic de rutină?

Pentru o persoană fără probleme ginecologice, recomand un control ginecologic anual. Acesta cuprinde: consult ginecologic și mamar, ecografie vaginală și ecografie mamară, test Papanicolaou pentru prevenția cancerului de col uterin. Începând de la vârsta de 50 de ani, recomand suplimentar mamografie la doi ani.

Ce tratament implică rejuvenarea vaginală?

Rejuvenarea vaginală este un termen larg care cuprinde proceduri și tratamente la nivelul întregii sfere intime, externă și internă. În acest sens este necesară o consultație prealabilă și stabilirea, împreună cu pacienta, a unui plan de tratament personalizat, care se poate întinde pe una sau mai multe ședințe. Planul de tratament va cuprinde proceduri menite să îmbunătățească funcția și aspectul sferei intime, în raport cu vârsta și așteptările pacientei. Se pot practica intervenții noninvazive de tipul: albire, augmentare, aplicare de fire suspensoare, restructurare laser sau radiofrecvență, tratamente hormonale locale, injectări. Deopotrivă, se poate recurge la tratamente chirurgicale, cum ar fi: labioplastie, perineoplastie, vaginoplastie. Cele două tipuri de tratamente, nechirurgical și chirurgical, pot fi combinate într-un plan de tratament personalizat judicios realizat, pentru a obține rezultate cât mai apropiate de așteptările pacientei și a optimiza funcția și estetica în regiunea intimă. Acest aspect este extrem de important pentru calitatea vieții pacientei pe plan fizic și psihic, și pentru redarea încrederii în propria persoană.

Cum apreciați interesul tinerilor medici rezidenți pentru această specializare?

Desigur, există interes, dar pentru a putea performa în această nişă de ultraspecializare, în mod competent și responsabil, sunt necesare o pregătire consistentă și o experiență profesională solidă atât în domeniul ginecologiei, cât și al endocrinologiei și medicinei interne.

Participați la numeroase evenimente/congrese naționale și internaționale. Cum sunt apreciați medicii români în străinătate?

Suntem apreciați pentru competența, etica profesională și nu în ultimul rând, pentru rezultatele prezentate la aceste manifestări științifice. Societatea Română de Estetică Ginecologică, al cărei membru activ sunt, se bucură de recunoaștere și atenție în cadrul manifestărilor științifice internaționale. Un minus ar fi de menționat în planul sistemului de sănătate din România, încă precar din punct de vedere al protocoalelor medicale și al statisticilor pe patologii.

Cât de mult a contat / contează experiența avută în Zürich, Elveția, unde profesați ca medic ginecolog?

Faptul că profesez în Elveția a reprezentat un avantaj în abordarea pe care o am la HERA MEDICAL INSTITUTE: respect pentru pacient, rigurozitate și timp acordate pacientului, explicații detaliate ale opțiunilor de tratament, abordarea unui tratament în integralitatea lui, aceasta incluzând comunicarea detaliată cu pacientul înainte și după tratament, instrucțiuni minuțioase și solicitare de feedback. În ansamblu i-aș spune medicină de tip concierge.

Ce calități trebuie să aibă un antreprenor / un manager din sistemul privat de sănătate?

Disciplină de viață și profesională; Educație profesională desăvârșită; Afinitate pentru detalii; Capacitate decizională on the spot; Abilitate de a găsi soluții, chiar și în situații urgente; Responsabilitate etică; Enduranţă (etică a muncii susținute); Putere de convingere; Atitudine de lider; Focus pe obiective; Comunicare interpersonală; Deschidere de a învăța permanent.

Care este strategia de dezvoltare a clinicii dumneavoastră în următoarea perioadă?

Îmi doresc să fac mai cunoscut conceptul HERA MEDICAL INSTITUTE în categoria de populație interesată de serviciile noastre, adică awareness. De asemeni să extind conceptul și în alte orașe din România. Doresc să întăresc poziția clinicii în segmentul serviciilor medicale de elită din România.

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower

Firma internațională de avocatură CMS și-a prelungit pe termen lung contractul de închiriere în clădirea One Tower...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv