marți, aprilie 16, 2024

Dan Bondar, Project Manager, Genesis Property: Echilibrul emoțional al angajaților, susținut de spații de lucru diversificate, experiențe și facilități pentru stilul de lucru și de viață al viitorului

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.
Dan Bondar, Project Manager, Genesis Property

Echilibrul emoțional al angajaților a devenit tema centrală a discuțiilor despre revenirea la birou, în contextul în care lucrul de la distanță și lipsa interacțiunilor din ultimii doi ani au reprezentat o provocare. Odată întorși la birou, ei au venit cu noi nevoi și dorințe în ceea ce privește munca și petrecerea timpului liber care nu pot fi satisfăcute de vechiul cadru de lucru. În acest context, a apărut nevoia reorganizării spațiilor de lucru într-un stil multi-modal, care să reflecte noua diversitate a nevoilor oamenilor.

În rândul angajaților, cei mai afectați de anxietate și stres sunt tinerii. 46% dintre cei din Generația Z și 38% dintre Millennials au declarat că sunt afectați de stres, potrivit unui sondaj efectuat de Deloitte. Tot tinerii sunt însă cei care vor să lucreze mai des de la birou, în cadrul unui sistem hibrid de lucru, dar vor spații diferite între ele pentru sarcini, stări emoționale sau nevoi de relaxare sau concentrare.

În acest context, o soluție poate fi reprezentată de design-ul multi-modal, care are capacitatea de a redesena spațiile de lucru și din jurul clădirilor de birouri într-un mod adaptabil și flexibil. Din acest punct de vedere, putem identifica cel puțin trei tipuri de zone care pot apărea în cadrul unui campus al viitorului și care pot crea experiențe complexe. Aceste experiențe pot fi adaptate atât unor nevoi diferite, cât și unor personalități distincte.

Zonele verzi sunt, poate, cele mai importante. Fie că vorbim despre o pădure urbană, cum vom vedea în YUNITY Park, fie că vorbim de mici zone de verdeață, ele sunt esențiale pentru anumite activități fizice în aer liber. Acestea pot fi efectuate alături de colegi și au un rol esențial în menținerea unui echilibru emoțional și a unei atmosfere de bună dispoziție în cadrul echipei. Spațiile verzi din apropierea clădirilor de birouri au un impact pozitiv asupra moralului și sănătății angajaților. Astfel, cea mai importantă facilitate pe care mulți români (40,7%) o doresc aproape de biroul lor este reprezentată de spațiile verzi, iar biroul ideal, în viziunea lor, se află într-o zonă verde, potrivit unui sondaj de opinie inițiat de Genesis Property în luna aprilie.

Zonele de liniște sunt acele spații, indoor sau outdoor, mai mici ca dimensiuni, în care angajații se pot retrage pentru a avea un moment de liniște sau pentru a efectua activități unde este nevoie de liniște și concentrare. Ele trebuie să fie foarte confortabile și bine izolate acustic.

Zonele destinate interacțiunii și socializării sunt foarte des întâlnite și în YUNITY Park, atât în interior, cât și în interior. Acestea sunt spații de dimensiuni mai mari, de regulă open-space, dotate cu canapele și mese de lucru asemănătoare cu cele întâlnite în cafenele. Ele facilitează interacțiunea reală umană și schimbul de informații și experiențe dintre angajați, contribuind decisiv la formarea unei comunități unice, cu rol în suportul evoluției profesionale și personale. În YUNITY Park va exista și un amfiteatru modern, cu design futurist, care poate găzdui evenimente cu impact social și cultural important.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Podcasturi CSALB: Industria bancară este sub presiune legislativă, politică și populistă de foarte mulți ani – Florin Dănescu, președinte executiv Asociația Română a Băncilor

În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv