duminică, octombrie 13, 2024

Analiză: Producția unui metru cub de ciment consumă de 1.000 de ori mai multă energie decât un televizor obișnuit

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Pentru a produce un metru cub de ciment este nevoie de aproape 1.000 de ori mai multă energie decât pentru a menține în funcționare un televizor obișnuit. Industria cimentului consumă o cantitate uriașă de energie și lasă în urmă cantități considerabile de emisii de carbon, deoarece are nevoie de temperaturi extreme pentru a produce ciment. De exemplu pentru a produce un metru cub de ciment este nevoie de 2.770.000 milioane de jouli, unitatea care măsoară energia, în timp ce un televizor are nevoie de doar 3.000 de jouli pentru a funcționa, ceea ce înseamnă un consum de aproape 1.000 de ori mai mare. Mai mult, la nivel global, 33% din consumul de energie este pus pe seama mărilor industrii, inclusiv cea a cimentului, iar industria producătoare de ciment este răspunzătoare pentru 8% din emisiile globale de dioxid de carbon.

În acest context în care consumul uriaș de energie din producția cimentului generează emisii de dioxid de carbon, jucătorii din industria cimentului caută soluții pentru a diminua emisiile de carbon, dar și pentru a face tranziția către combustibili alternativi, înlocuindu-i pe cei tradiționali, fosili. În plus, simultan cu folosirea combustibililor alternativi se face tranziția către sursele de energie curate, verzi, pentru a reduce astfel impactul industriei asupra mediului înconjurător. Panourile solare sau parcurile eoliene sunt exemple de astfel de alternative. Cuprul, litiul, nichelul, cobaltul, dar și alte minerale, denumite minerale critice, sunt absolut esențiale pentru a crea aceste tehnologii curate, verzi.

Industria cimentului din Europa și-a propus să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050, prin regândirea modelului operațional și de producție a cimentului, dar mai ales prin înglobarea în procesele sale a noilor soluții și tehnologii care ar putea reduce cu până la 90% emisiile de dioxid de carbon generate de producția cimentului. Toate aceste soluții vor fi dezbătute în cadrul conferinței internaționale „CarbonZero – Alternative Fuels & Raw Materials” care va avea loc la Lisabona săptămâna viitoare, evenimentul fiind organizat de o firma românească.

Conferința CarbonZero pune pe hartă o abordare complexă cu privire la combustibilii alternativi și materiile prime reciclate

„CarbonZero – Alternative Fuels & Raw Materials”, conferința internațională care dezbate cele mai noi soluții și tehnologii pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon din industria de ciment si construcții, are loc săptămâna viitoare în Portugalia și reunește factori de decizie din cadrul companiilor producătoare de ciment, producători de echipamente și tehnologii, academicieni precum și profesioniști din domeniul inovării, cercetării, dezvoltării și mediului.

HeidelbergCement (Germania), Holcim (Franța), Titan Cement (Grecia), Votorantim Cimentos (Brazilia), Cementos Argos (Columbia) sau Dalmia Cement (India) sunt doar câteva dintre cele mai influente companii care se alătură anul acesta conferinței CarbonZero și care se vor concentra pe identificarea celor mai bune soluții ecologice pentru industria cimentului. Conferința are ca subiect scăderea emisiilor de carbon prin folosirea de combustibili alternativi în producția de ciment, în special a reziduurilor municipale, biomasei, deșeurilor multiindustrie, dar și prin reciclare, prin repunerea în circulație a resturilor din procesul de fabricare a cimentului, deșeurilor din construcții sau inventarea unor materiale noi, nepoluante”, declară Beatrice Bildea-Ene, Manging Director Industry Link, firma care organizează evenimentul.

Industry Link este o companie europeană care organizează evenimente și oferă servicii pentru marile companii, care pune preț pe servicii excepționale și experiențe memorabile. Compania oferă conținut premium de ultimă generație pentru propriile evenimente și poate acționa, de asemenea, ca antreprenor dedicat pentru planificarea, executarea și gestionarea evenimentelor pentru clienții lor. Industry Link oferă programe de evenimente care implică profesioniști internationali și directori de renume de la companii-lideri mondiali din domeniul cimentului și al construcțiilor.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe www.industrylink.eu

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -evenimentul Forumul National De Vocație Antreprenoare 9 octombrie 2024

Latest News

Spitalul pentru Copii Marie Curie, recunoscut la SHARE Architects Awards 2024, obține Premiul pentru Arhitectură în Sănătate

România, premiată pentru arhitectură! Spitalul de Copii construit la Marie Curie primește premiul pentru arhitectură la categoria Sănătate, în...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv