vineri, septembrie 30, 2022

Programul Made in Romania al Bursei de Valori București și-a desemnat companiile finaliste ale ediției a V-a, în cadrul Galei de premiere

Must Read

Made in Romania, programul Bursei de Valori București și-a anunțat și premiat joi, 22 septembrie 2022, companiile finaliste ale ediției din acest an, viitoarele motoare de creștere ale economiei românești. Dintre cele 15 companii finaliste, 6 provin din sectorul IT&C, 2 din sectorul Comerțului, 2 din Industria Prelucrătoare și câte o companie aparține zonelor Tehnologie în agricultură, Industria farmaceutică, Industria alimentară, FMCG și Educație.

Cele 15 companii finaliste, enumerate în ordine alfabetică sunt:

1 5 to go vot public Brand 100% românesc, care activează sub sloganul Smile, there’s coffee! 
2 Agricloud Compania monitorizează culturile agricole, podgoriile, livezile și fermele de animale, folosind tehnologia IoT.
3 Agroland Business System – vot public Grup antreprenorial românesc, care operează una dintre cele mai extinse rețele de magazine agricole din România.
4 Antibiotice Iași Unul dintre cei mai importanți producători români de medicamente generice.
5 Code of Talent Platformă românească de microlearning pentru corporații și instituții de învățământ.
6 Curtea Veche Publishing Companie cu capital privat, în întregime românesc și una dintre cele mai mari edituri din România.
7 Cyscale Systems Cyscale Systems oferă suport companiilor prin protejarea aplicațiilor și a datelor în cloud.
8 Deltamed Unul dintre producătorii principali de vehicule pentru intervenții speciale din Europa de Est, cu peste 20 de ani experiență.
9 Digisign Printre furnizorii principali care oferă servicii de infrastructură a cheii publice (PKI) și de securitate a tehnologiei informaților.
10 dotLumen vot public dotLumen reprezintă o soluție scalabilă pentru mobilitatea persoanelor nevăzătoare.
11 FintechOS Start-up care dezvoltă soluții digitale pentru industria financiară, care răspund nevoilor în schimbare ale consumatorilor.
12 IRUM Fondată în 1953, IRUM este specializată în construirea de mașini și utilaje și devotată fabricării produselor românești
13 Merlin’s Beverages Compania este cunoscută prin brandurile: Vitamin Aqua (lider de piață în categorie), LEMONADE, Pop Cola și VITANIMIX.
14 Transavia Afacere de familie și singurul producător românesc care produce, crește, procesează și distribuie toți puii.
15 Zebrapay Compania este specializată în furnizarea de soluții de plată prin cea mai mare rețea de terminale de tip self-service din România.

Suntem la a cincea ediție a programului Made in Romania și vedem, încă o dată, companii din industrii care se dezvoltă puternic în țara noastră și care se armonizează cu structura economiei noastre. Astfel, ponderea cea mai mare o au companiile din sectorul IT&C, performanță pe care am văzut-o și în ediția precedentă, urmate de cele din zona de bunuri de larg consum și de cele din industria prelucrătoare. Toate aceste companii ne inspiră prin determinarea lor și prin capacitatea de a răspunde provocărilor cu optimism și de a le transforma în oportunități de dezvoltare. Vedem companii cu o istorie care se întinde chiar și pe mai bine de 30 de ani, fiind un model de reziliență și continuă adaptare la nevoile consumatorilor, dar și companii care se află pe piață de doar câțiva ani și care deja se remarcă în domeniul lor de activitate. Cu fiecare nouă ediție în care cunoaștem semifinaliștii și apoi finaliștii proiectului Made in Romania descoperim povești antreprenoriale românești de succes cu care ne mândrim. Ne bucurăm că putem oferi această platformă prin care se pot promova și pot accesa strategii care să le ajute în dezvoltarea lor.” a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

Rezultatele au fost obținute în urma celor două etape de selecție a companiilor finaliste, care au avut loc pe 31 iulie – data la care s-a încheiat perioada de vot al publicului, fiind alese primele 3 finaliste și pe 2 august – data la care a avut loc întâlnirea juriului, în cadrul căreia s-au desemnat 12 dintre cele 15 povești antreprenoriale de succes. În etapa de vot al publicului s-au strâns 10.132 de voturi valide, prin care votanții și-au arătat suportul pentru compania favorită. Dintre acestea, dotLumen a primit 1.251 de voturi din partea publicului, fiind urmată de Agroland Business System, cu 1.049 de voturi valide și 5 to go, cu 951 de voturi.

Proiectul Made in Romania a fost lansat de Bursa de Valori București în 2017, pentru a identifica și promova companiile de top din România. Dezvoltarea platformei www.investingromania.com poziționează Bursa de Valori București ca fiind principalul canal de finanțare pentru antreprenorii români. Totodată, platforma este dedicată investitorilor, consultanților și, în special, companiilor cu perspective de creștere, care doresc să atragă finanțare de la investitori sau care se află în procesul de pregătire a unui plasament privat pe Piața AeRO sau pe Piața Principală.

În cursul anului 2022, derularea proiectului este sprijinită de Microsoft “powered by Microsoft”, alături de partenerii: BRK Financial Group, SeedBlink, European Bank for Reconstruction and Development, UiPath, BRD Asset Management, TradeVille, Impetum Group, Banca Transilvania, BT Capital Partners,   Dendrio, Mazars, Bondoc și Asociații, Termene.ro, IFB Finwest, împreună cu susținătorii ANIS, DoingBusiness, Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), Romanian Business Leaders  și partenerul media Digi24. La Gala Made in Romania s-au alăturat Purcari Wineries, în calitate de Networking Cocktail Partner, NOAH Watches și Merlins Beverages, în calitate de parteneri ai evenimentului.

 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Reciclarea ambalajelor: răspunderea extinsă a producătorilor, atribuțiile autorităților și rolul consumatorilor

Articol realizat de Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu (ARAM) Sistemul de răspundere extinsă a producătorului, care funcționează în România...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img