miercuri, noiembrie 29, 2023

ANALIZĂ: În fiecare an România aruncă în aer peste 13 milioane tone de dioxid de carbon din producerea cimentului

Evenimente Club Antreprenor

Cu ajutorul noilor soluții și tehnologii, această cifră s-ar putea reduce cu până la 90%

Peste 13 milioane tone de dioxid de carbon ajung în fiecare an în atmosferă din cauza producției de ciment din România, țară care produce anual în jur de 15 milioane de tone de ciment, cifră agregată la nivelul celor mai mari jucători de pe piața românească. Pentru fiecare kilogram de ciment produs se elimină în atmosferă 0,9 kilograme de dioxid de carbon, însă aceste cifre s-ar putea îmbunătăți drastic cu ajutorul noilor tehnologii care contribuie la reducerea semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon generate de producția cimentului, arată o analiză efectuată de Industry Link.

Noile soluții și tehnologii ar putea reduce semnificativ emisiile de dioxid de carbon, cu până la 90%

Industria cimentului din Europa și-a propus să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050, prin regândirea modelului operational și de producție a cimentului, dar mai ales prin înglobarea în procesele sale a noilor soluții și tehnologii care ar putea reduce cu până la 90% emisiile de dioxid de carbon generate de producția cimentului. Industria producătoare de ciment este răspunzătoare pentru 8% din emisiile globale de dioxid de carbon.

Folosirea de combustibili alternativi în producția de ciment, în special a reziduurilor municipale, biomasei, deșeurilor multiindustrie, este prima si cea mai la indemana soluție  pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Conform asociației producătorilor europeni de ciment, emisiile de dioxid de carbon ar putea fi reduse cu 42% prin folosirea tehnologiei care permite capturarea, utilizarea si stocarea dioxidului de carbon. În cadrul acestui proces, dioxidul de carbon este capturat din atmosferă, și stocat fie pentru reutilizare, fie pentru depozitare pe termen lung în locuri special amenajate. O altă tehnologie care ar putea ajuta la reducerea emisiilor de dioxid de carbon este calcium looping, aceasta permițând reducerea emisiilor cu 90%, prin extragerea dioxidului de carbon din gazele generate de o fabrica producătoare de ciment, printr-o serie de procese chimice precum carbonatarea și calcinarea.  

Cele mai recente și inovatoare aplicații pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, dezbătute la conferința CarbonZero din luna noiembrie

CarbonZero, conferința internațională care dezbate cele mai noi soluții și tehnologii pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, are loc anul acesta în noiembrie la Lisabona în Portugalia, și reunește factori de decizie din cadrul companiilor producătoare de ciment, producători de echipamente și tehnologii, precum și profesioniști din domeniul inovării, cercetării, dezvoltării și mediului. 

HeidelbergCement (Germania), Holcim (Franța), Titan Cement (Grecia), Cementos Argos (Columbia) sau Dalmia Cement (India) sunt doar câteva dintre cele mai influente companii care se alătură anul acesta conferinței CarbonZero și care se vor concentra pe identificarea celor mai bune soluții ecologice pentru industria cimentului. Conferința are ca subiect scăderea emisiilor de carbon prin folosirea de combustibili alternativi în producția de ciment, în special, a reziduurilor municipale, biomasei, deșeurilor multiindustrie, dar și prin reciclare, prin repunerea în circulație a resturilor din procesul de fabricare a cimentului, deșeurilor din construcții sau inventarea unor materiale noi, nepoluante.

Mâine a venit deja, e aici. Discuțiile sterile despre ce ar trebui făcut nu generează schimbarea, iar noi suntem aici ca să punem lucrurile în mișcare. Avem multe etape de parcurs la o viteză amețitoare dacă vrem ca anul 2050 să ne găsească cu temele făcute. CarbonZero va fi o experiență generatoare de soluții pentru decarbonizarea prin tehnologie și soluții actuale. Deșeurile de astăzi se transformă în materia primă de mâine”. declară Beatrice Ene, director general, Industry Link.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe www.industrylink.eu  

Industry Link este o companie europeană care organizează evenimente și oferă servicii pentru marile companii, care pune preț pe servicii excepționale și experiențe memorabile. Compania oferă conținut premium de ultimă generație pentru propriile evenimente și poate acționa, de asemenea, ca antreprenor dedicat pentru planificarea, executarea și gestionarea evenimentelor pentru clienții lor. Industry Link oferă programe de evenimente care implică profesioniști internationali și directori de renume de la companii-lideri mondiali din domeniul cimentului și al construcțiilor. 

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024 -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Cercetările Kaspersky dezvăluie amploarea utilizării GenAI în companii și îngrijorările top managementului

Un studiu derulat de Kaspersky în mai multe țări din Europa inclusiv România subliniază o îngrijorare tot mai mare...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Agentia re7consulting agentie de marketing online si Social Media
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024! -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv