vineri, aprilie 19, 2024

Campionatul Mondial de Snooker Juniori găzduit de București marchează două premiere mondiale

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

România este prima țară care organizează un triplu campionat mondial de juniori și este prima dată în istoria IBSF când are loc o colaborare cu mediul universitar (Universitatea Politehnică din București)

  •  150 de participanţi, arbitri, oficiali şi suporteri din 25 de țări la Universitatea Politehnică București. România are 7 jucători. Intrarea este liberă
  •  Galezul Liam Davies este campion mondial la categoria cadeți – ”Under 16”
  • Federația Română de Snooker dorește să dezvolte snookerul universitar. Cele mai puternice campionate din lume sunt cele universitare

Federaţia Română de Snooker, IBSF – Federația Mondială de Snooker și Innovation Travel & Events organizează, în parteneriat cu Universitatea Politehnică București și Clubul Sportiv Universitar Știința București, la sălile din cadrul sediului Rectoratului Universității Politehnice din București, un triplu Campionat Mondial de Snooker Juniori. Evenimentul are loc între 15 şi 27 august 2022. În semn de apreciere pentru activitatea desfășurată de către Federația Română de Snooker până în prezent, Federația Mondială de Snooker IBSF a desemnat organizarea Campionatului Mondial de Cadeți – U16, Juniori – U18 și Tineret – U21 din nou României.

Meciurile Campionatului Under-16 au început pe 15 august 2022 (finala a fost pe 18 august 2022), ale Campionatului Under-18 au început pe 18 august 2022 (finala pe 22 august 2022, orele 14.00), ale Campionatului masculin Under-21 vor începe pe 23 august 2022 (finala pe 27 august 2022, orele 14.00) iar ale Campionatului feminin Under-21 vor începe pe 21 august 2022 (finala pe 24 august 2022, orele 14.00). Meciurile se desfășoară zilnic la orele 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 și 18.00.

Liam Davies din Țara Galilor a câștigat Campionatul Mondial de Snooker sub 16 ani 2022. În finală, Liam l-a eliminat pe Bulcsu Revesz din Ungaria cu 4-2, înregistrând trei break-uri de 54, 40 și 60 de puncte. După ce s-a clasat în fruntea grupei sale câștigând toate cele patru meciuri, Liam l-a învins pe indianul Mayur Garg cu 3-0 în faza optimilor de finală, unde a înscris 104 de puncte, apoi l-a învins în sferturi de finală pe Kwan Chun Wong din Hong Kong cu 3-0. Liam a fost de neoprit chiar și în meciul de semifinale împotriva lui Steven Wardropper din Scoția, marcând patru break-uri de 47, 42, 72 și 50 de puncte.

Pe de cealaltă parte, și Bulcsú Révész (Ungaria) s-a aflat permanent în fruntea grupei sale, câștigând toate cele patru meciuri. Mai târziu i-a eliminat pe Roman Blakyta din Ucraina (3-0), Nikita Bazilevics din Letonia (3-0) și Mykhailo Larkov din Ucraina (4-0), în drumul său spre finală. Bulcsú Révész a fost medaliat și pentru recordul de break la categoria U-16: 113 puncte.

Ultimele minute ale finalei U-16, aici:

https://web.facebook.com/839585316/videos/g.114240061982495/645853243626773

Evenimentul reunește peste 150 de participanţi, oficiali și arbitri internaționali de snooker la cele trei categorii, din 25 de ţări. Campionatul va fi deschis publicului iar intrarea este liberă. România are, la toate cele trei categorii, 7 reprezentanți.

“Federația Mondială de Snooker (IBSF) a decis – ținând cont că Federația Română de Snooker împlinește 15 ani de existență, timp în care am organizat 4 campionate europene și un campionat mondial de tineret sub 21 de ani – să ne încredințeze, ca un gest de recunoaștere, dreptul de a organiza un triplu campionat mondial de juniori, respectiv cadeți – sub 16 ani, juniori – sub 18 ani și tineret – sub 21 de ani. Este pentru prima dată când o țară organizează un astfel de triplu campionat mondial sub egida IBSF. A doua mare situație excepțională este că pe baza unui protocol semnat cu Universitatea Politehnică din București (UPB), domnul rector Mihnea Costoiu a fost foarte deschis ideii de a organiza triplul campionat mondial în incinta acestei universități de elită. Este pentru prima dată când un campionat mondial al Federației Mondiale de Snooker amatori se organizează într-un mediu universitar. Pe de altă parte, protocolul semnat pentru o perioadă de 5 ani prevede dreptul nostru de a organiza, în cadrul Universității Politehnice, Centrul Național al Federației Române de Snooker. Clubul Sportiv Universitar Știința București, care aparține de UPB, a înființat o secție de snooker iar membrii săi se vor antrena alături de jucătorii pe care îi avem în Federație la ora actuală. Dorim să dezvoltăm snookerul universitar. Se știe că cele mai puternice campionate sunt cele universitare, nu cele profesioniste, ca să ofer ca exemplu sporturile practicate în Statele Unite ale Americii. Mă bucură că UPB are intenția de a acorda burse sportivilor care activează în cadrul clubului sportiv Știința, inclusiv pentru secția de snooker. Avem deja un protocol semnat și cu Universitatea Spiru Haret și sperăm să atragem către lumea snookerului și alte universități”, subliniază Francisc Tobă, președintele Federaţiei Române de Snooker.

Oficialii Federației Române de Snooker sunt convinși că și jucătorii români o să câștige mai multe medalii pe viitor, în acest sport de elită fiind necesari minim 10 ani pentru a ajunge la performanță. Colaborarea cu mediul universitar va asigura o dezvoltare a snookerului în țara noastră, iar oficialii și participanții la actualul triplu campionat mondial s-au declarat încântați de condițiile oferite de Universitatea Politehnică București.

Snooker-ul este una dintre cele trei discipline (pool, carom si snooker) din familia biliardului şi aniversează în acest an 140 de ani de la apariţie. Îşi are originea în biliardul englezesc, apărut în urmă cu peste 300 de ani. Snooker este practic ”nepotul” biliardului englezesc, apărând în 1875 ca urmare a unei extensii a celor trei bile, albă, galbenă şi roşie, care făceau obiectul de activitate al biliardului englezesc. Astfel Sir Chamberlain a adăugat încă 14 bile roşii şi încă cinci colorate, la cea galbenă, ajungând astfel la forma actuală denumită snooker.

Despre Federaţia Română de Snooker

Federația Română de Snooker, înființată în anul 2007, împlinește în acest an 15 ani de activitate. Activitatea federației se desfășoară în principal la Centrul Național de Snooker, locul unde s-au format generații de copii care au realizat performanțe deosebite în noul sport pentru România, snookerul.

Primul eveniment notabil organizat în România a fost Campionatul European de Snooker EBSA desfășurat la Constanta în 2006. Au urmat Campionatele Europene EBSA din 2010, 2014, 2018 și Campionatul Mondial IBSF U21 din 2015. În semn de apreciere pentru activitatea desfășurată de către Federația Română de Snooker până în prezent, Federația Mondială de Snooker IBSF a desemnat organizarea Campionatului Mondial de Cadeți – U16, Juniori – U18 și Tineret – U21 din nou României, evenimentul urmând a avea loc în perioada 14 – 27 august 2022.

Cea mai bună performanță a snookerului românesc a fost realizată de Mihai Vladu care a obținut prima medalie pentru România, locul 3, medalie de bronz la Campionatul Mondial de Juniori U18 desfășurat în Belgia – 2016, iar la Campionatul European din Albania (iunie 2022), echipa de snooker feminin a României a ocupat locul 3, medalie de bronz (Andreea Sălcianu și Monica Manolache).

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv