luni, martie 4, 2024

Studiu Deloitte: vizionarea programelor TV și a filmelor acasă rămâne activitatea preferată de divertisment pentru consumatorii de toate vârstele, cu excepția Generației Z, a cărei atenție se îndreaptă către jocurile video

Evenimente Club Antreprenor

Vizionarea programelor TV și a filmelor acasă rămâne activitatea preferată de divertisment pentru consumatorii de toate vârstele, potrivit celei mai recente ediții a raportului Deloitte Digital Media Trends, în special pentru cei din generațiile Baby Boomers (40%) și X (27%), urmați de Millennials (20%). Atenția consumatorilor mai tineri se îndreaptă însă către jocurile video, 24% dintre reprezentanții Generației Z, care au vârste cuprinse între 14 și 25 de ani, menționând jocurile video pe primul loc, comparativ cu doar 16%, care preferă să se uite la televizor și la filme acasă. Topul activităților preferate de divertisment este completat de ascultarea muzicii (16% din Generația Z, 10% din Millennials, 9% din Generația X și Baby Boomers), navigarea pe internet (12% din Generația X, 10% din Millennials și Baby Boomers, 6% din Generația Z) și mersul la cinema (10% din Generația X, 9% din Millennials, 5% din Generația Z și 3% din Baby Boomers).

Deși jocurile video nu sunt preferate de toți consumatorii, acestea sunt o formă foarte răspândită de divertisment în rândul tuturor grupelor de vârstă, arată raportul. Nu mai puțin de 96% din respondenții din Generația Z și o pondere egală în rândul Millennials joacă în mod regulat jocuri video, urmați de 89% din reprezentanții Generației X și 57% din Baby Boomers. Millennials dedică cel mai mult timp acestei forme de divertisment, în medie 13 ore pe săptămână, urmați de Generația Z, cu 11 ore, Generația X, cu zece ore, și Baby Boomers, cu șase ore. Consumatorii folosesc în principal dispozitive mobile pentru jocuri video (55% dintre cei care dețin smartphone-uri și tablete), urmate de console (47% dintre consumatorii care au astfel de dispozitive) și calculatoare (35% dintre cei care dețin astfel de echipamente IT).

Printre principalele motive pentru care consumatorii aleg jocurile video se numără faptul că acestea îi ajută să se relaxeze (78%), să se exprime prin personalizarea personajelor sau a avatarurilor (61%), să treacă prin momente dificile (59%), dar și să rămână conectați cu alte persoane (53%).

Consumatorii sunt suprasaturați în ceea ce privește opțiunile de servicii de streaming video la cerere, arată raportul, aspect care intensifică concurența între furnizori și crește gradul de conștientizare a costurilor în rândul consumatorilor. Dintre cei care au decis să anuleze un abonament la un serviciu de streaming video, 41% au invocat costul ca prim motiv, urmat la distanță mare de lipsa de conținut nou (30%). Acest context duce la rate mari de reziliere, mai mult de o treime dintre consumatori (37%) anulând sau adăugând și anulând un astfel de serviciu în ultimele șase luni, tendință mai vizibilă în rândul generațiilor mai tinere (51% din Generația Z).

„Serviciile de streaming video plătite concurează de mai mulți ani cu platformele ce oferă gratuit conținut generat de utilizatori, care uneori este mai dinamic, interactiv și captivant, și par să piardă teren pe anumite segmente. Furnizorii de servicii de streaming video la cerere au dificultăți pe partea de retenție a clienților, mai ales a celor din generațiile mai tinere, care sunt tot mai exigenți în ceea ce privește conținutul și acordă mai multă atenție costurilor, ceea ce face ca brandurile active pe această piață să le câștige tot mai greu loialitatea”, a spus Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanță și Managementul Riscului, Deloitte România, și lider al industriei de tehnologie, media și telecomunicații.

 

Raportul arată că patru din zece consumatori petrec mai mult timp urmărind conținut video generat de utilizatori decât emisiuni TV și filme pe platformele de streaming video, în special în rândul respondenților din generațiile Millennials (60%) și Z (57%).

De asemenea, șapte din zece consumatori urmăresc cel puțin un influencer din mediul online, în special cei din generațiile tinere, iar o treime dintre ei spun că deciziile lor de cumpărare au fost influențate de aceștia.

Raportul Deloitte Digital Media Trends 2022 a fost realizat în rândul a peste 2.000 de consumatori din Statele Unite.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și managementul riscului, servicii de consultanță fiscală și alte servicii adiacente către clienți din sectorul public și privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500® sunt clienți Deloitte, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a aborda provocări de business complexe. Obiectivul Deloitte este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor peste 345.000 de profesioniști ai săi.

Deloitte România este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță în management și consultanță financiară, servicii de managementul riscului, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 2.600 de profesioniști.

Pentru a afla mai multe despre rețeaua globală a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.

© 2022. Pentru informații, contactați Deloitte România 

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Mogo România anunță perspectivele de dezvoltare ale echipei pentru 2024

Mogo România, fintech-ul specializat în finanțarea autoturismelor second-hand și membru al grupului internațional Eleving, anunță planurile de dezvoltare pentru...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -TargetareRO Listă firme din România gratuit
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv