joi, august 18, 2022

Dentons a asistat Romgaz la finalizarea achiziției ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited

Must Read

Dentons, cea mai mare firmă de avocatură din lume, a oferit asistență juridică companiei Romgaz în legătură cu finalizarea achiziției ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), care deține drepturile de explorare, dezvoltare și producție pentru zona estică, zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

Această tranzacție va permite Romgaz să își îndeplinească obiectivele din strategia de dezvoltare pentru perioada 2021-2030.

Acest lucru vine în urma anunțului făcut de Dentons în luna mai a acestui an cu privire la asistența juridică acordată Romgaz în legătură cu achiziția acțiunilor EMEPRL, o tranzacție în valoare de 1 miliard de dolari.

Claudiu Munteanu-Jipescu

Humphrey Douglas (partner, Londra) împreună cu Claudiu Munteanu-Jipescu (partner, București) au coordonat echipa internațională de fuziuni și achiziții, fiind asistați de Torquil Law (senior associate, Edinburgh), Olympe Bory (senior associate, Londra) și Parisa Ahmadian (associate, Londra), Elena Vlasceanu (counsel), Cristina Staicu (associate) și Renata Ionescu (associate) – București.

Humphrey Douglas a declarat: “Am fost extrem de încântați să lucram cu Romgaz la finalizarea acestei achiziții, o tranzacție importantă în portofoliul de expansiune al acestei companii. Colaborarea cu colegii noștri din București evidențiază relațiile transfrontaliere puternice pe care le avem, precum și angajamentul echipei Dentons de a sprijini proiectele sustenabile ale clienților noștri.”

Claudiu Munteanu-Jipescu a adăugat: “Suntem bucuroși că am încheiat cu succes această achiziție de referință pentru Romgaz. Este o tranzacție strategică pentru România în eforturile sale de a obține independența energetică și, mai mult, de a deveni un furnizor de securitate energetică pentru statele membre UE care se confruntă cu dificultăți de aprovizionare.“

 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Companiile care nu au depus fișierul SAF-T către ANAF o pot face printr-o soluție la cheie, disponibilă în cloud

Raportarea SAF-T, prin care persoanele juridice sunt obligate să transmită electronic către ANAF date fiscale și financiare, a creat...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img