vineri, aprilie 19, 2024

OCTAVIC a listat primul robot pentru automatizarea proceselor repetitive din fabrici pe UiPath Marketplace

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

OCTAVIC, furnizor de soluții digitale pentru Industria 5.0, a realizat prima integrare industrială pe platforma UiPath Marketplace prin listarea sistemului original de automatizare a proceselor de producție din fabrici.

Este vorba despre un robot software UiPath care e declanșat de anumite evenimente generate de datele de producție pe care le monitorizează OCTAVIC; acesta automatizează raportarea de final de ordin de producție sau de schimb, practic, procese care consumă timp inutil și nu se pot urmări transparent în majoritatea fabricilor. Tehnologia contribuie astfel la salvarea a mii de foi de hârtie pe lună și la eliminarea a sute de ore de muncă umană repetitivă din fabrici”, a declarat Paul Harfaș, co-fondator OCTAVIC.

“E doar un exemplu din multitudinea de beneficii pe care integrarea sistemului digital OCTAVIC cu RPA le poate oferi managerilor din fabrici, care pot acum să încurajeze echipele să contribuie creativ la procesul de producție, nemaifiind ocupate cu sarcini pe care le pot prelua roboții”, completează Felix Blaga, co-fondator OCTAVIC.

Tehnologia unică dezvoltată de OCTAVIC, în parteneriat cu universități străine de prestigiu, transformă fabricile convenționale în unități smart, prin eficientizarea proceselor de producție. Fabricile care au încorporat sistemul digital OCTAVIC economisesc timp, bani și energie prin reducerea costurilor, a timpilor de așteptare neproductivi și a erorilor umane, iar prin planificare optimă reușesc să utilizeze la maximum capacitatea de producție. Obiectivul companiei, un scale-up care a digitalizat până acum cele mai mari brand-uri europene din industriile pharma, tutun, food&beverage și automotive, e să contribuie semnificativ la eforturile producătorilor industriali de a atinge țintele ESG prin integrarea tehnologiei specifice Industriei 5.0.

Listarea soluției pe UiPath Marketplace asigură companiei creșterea venitului recurent lunar cu până la 20%, în contextul în care sistemul digital OCTAVIC și-a asigurat deja deschiderea către piețe noi, prin adăugarea modulelor suplimentare. „Ieșim din sectorul B2B și ne adresăm acum unei plaje mai largi de clienți, din sectoare și industrii noi. În plus, dacă până acum ne adresam direct către 75% din departamentele unei fabrici – majoritatea fiind cele direct legate de hala de producție – acum putem răspunde nevoilor și din alte zone operaționale, cum ar fi resursele umane, unde putem urmări performanța operatorilor, departamentele financiare, pentru calcularea costurilor totale de energie consumată cu un produs sau un client în câteva secunde”, adaugă Paul Harfaș.

În piața B2C, modulul de monitorizare și eficientizare energetică a sistemului digital OCTAVIC se adresează în special proprietarilor de clădiri rezidențiale high-tech, care pot reduce astfel costurile privind consumul de energie, iar cel de monitorizare ambientală a oxigenului ajută, de exemplu, unitățile sanitare să evite incendiile și infectarea pacienților cu particule toxice. Prin instalarea sistemului digital OCTAVIC, și proprietarii de locuințe pot primi direct pe mobil alerte și rapoarte în timp real privind activitatea echipamentelor smart din casă, cum ar fi panouri solare, pompe de căldură, HVAC, beneficiind astfel de ultimele tehnologii de cloud computing din domeniu.

Industry 5.0 se referă la folosirea sistemelor digitale cyber-fizice din conceptul de Industry 4.0, pentru a reduce amprenta de carbon a industriei și a eficientiza energetic procesele de producție. Conceptul e cuprins într-o directivă europeană, cu scopul de a înlesni atingerea țintelor de ESG ale industriei.

UiPath Marketplace este cea mai mare bibliotecă online de roboți software, cu aplicabilitate largă în domenii și industrii diverse. Cu ajutorul componentelor RPA, companiile care integrează automatizări pe platformă își eficientizează procese interne, prin eliminarea erorilor și a muncii repetitive.

Compania OCTAVIC a fost înființată în 2016, în Oradea, de Paul Harfaș și Felix Blaga, și s-a axat pe furnizarea soluțiilor de cel mai înalt nivel tehnic pentru digitalizarea proceselor de producție din fabrici. Tot atunci, fondatorii au lansat un sistem original OCTAVIC de digitalizare a managementului de producție industrială, care ajută managerii de producție să eficientizeze costurile și care se pliază pe orice proces de producție, din orice industrie, folosind tehnologii ca deep AI, machine learning, IoT. Datorită funcționalităților flexibile, intuitive și ușor de instalat, sistemul digital OCTAVIC e utilizat acum de cele mai mari brand-uri din industriile pharma, food&beverage, tobacco și automotive din Europa de Est.

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv