joi, decembrie 5, 2024

Antreprenorii români își mută energia pe planificarea fiscală – va crește numărul firmelor peste 1mE?

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Într-un context economic marcat de provocări, creșterea sarcinii fiscale este o nouă provocare pentru antreprenori.

Peste 500.000 de firme sub 1 mE trebuie să înțeleagă noi concepte fiscale și să aloce mai multă atenție fiscalității. E nevoie și din acest punct de vedere de creșterea profesionalizării departamentelor financiar-contabile și antreprenorii au nevoie de parteneri de business care să îi sprijine la acest nivel.

Afacerile cu profitabilitate mare – între 500k-1mE – afectate de schimbarea regimului de impozitare de la 1% micro (impozit pe venit) la 16% impozit pe profit.

(exemplificare pentru SRL cu cifra de afaceri 1mE si profitabilitate bruta 30%)

Ioana Arsenie – strateg financiar, FCCA: „Tentația de a optimiza situația, prin multiplicarea numărului de micro întreprinderi trebuie atent analizată prin prisma complexității administrative, logistice, de trezorerie, și există riscul ca energia antreprenorului să se irosească în operațional, în loc să dezvolte business-ul, pe lângă alte costuri suplimentare.

De aceea recomand un calcul simplu, aproximativ, care să răspundă la aceasta întrebare – Cât pierd și ce creștere de cifră de afaceri e necesară pentru a compensa?

Freelancerii – soloprenorii – PFA/SRL fără angajați – o categorie importantă, obligată să calculeze atent și să ia o decizie, chiar și pentru câteva mii de euro.

Decizia de a migra spre SRL vine la pachet cu mai multa strictețe în organizarea activității și este nevoie de suport real pentru aceasta categorie de mici întreprinzători în etapa de tranziție.

Sub rezerva posibilelor ajustări în varianta finală, consider că este important să avem reglementari care să fie în mod natural aplicate unui model de business și să nu interfereze cu decizia antreprenorului de a-și organiza afacerea. Din punct de vedere strategic, planificarea fiscală este o axă de acțiune, însă, pentru a ieși din zona afacerilor mici trebuie să învățăm să ne concentrăm atenția pe marje, optimizare operațională prin automatizări și digitalizare, și mai ales pe scalare. Cu siguranță antreprenorii vor acomoda noul sistem și vor fi foarte atenți la productivitate, în condițiile creșterilor salariale și a întregii structuri de costuri”- spune Ioana Arsenie.

Trusted Advisor Strategy & Finance oferă servicii integrate de contabilitate și management financiar și ajută companiile să aibă strategii financiare sănătoase și clare.

Mai multe info https://trustedadvisor.ro/

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business Club Antreprenor -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 12 luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -Advertising Club Antreprenor

Ultimele Știri

Vlad Enăchescu este noul Director General al Eventim România

Vlad Enăchescu a fost numit Director General al Eventim România, una dintre cele mai importante companii de ticketing din...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business Club Antreprenor -ABONAMENT 12 luni Club Antreprenor