vineri, aprilie 19, 2024

Raiffeisen Art Proiect: Peste 160 de producții culturale disponibile gratuit publicului pe art.raiffeisen.ro în ultimii doi ani

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Lansată de Raiffeisen Bank în contextul complicat creat de pandemia COVID-19, platforma culturală de streaming gratuit art.raiffeisen.ro sărbătorește doi ani. În toată această perioadă, la fiecare patru zile au fost pus la dispoziția publicului, gratuit – spectacole, filme, concerte, interviuri și proiecte culturale.

Peste 20 de evenimente și entități culturale partenere Raiffeisen Bank au susținut cu producții valoroase platforma culturala a băncii: Asociația Goong București, Festivalul SoNoRo, Festivalul și Concursul Internațional George Enescu, Teatrul Act, Festivalul Undercloud, Festivalul Unfinished, Teatrul Național Radu Stanca Sibiu, Cronicarii Digitali, Interesting Times Bureau, Brașov Jazz & Blues Festiva sau, Jazz in the Park Cluj etc

Însumând peste 130 de ore de streaming gratuit, producțiile culturale au fost vizionate de peste 100.000 de spectatori atât din România cât și din afara țării. Calitatea materialelor prezente în #StagiuneaVirtuală a reușit să-și creeze un public fidel, în jur de 20% din audiența întorcându-se regulat pentru a urmări noutățile publicate, iar în ceea ce privește publicul atras, 35% dintre vizitatori au vârsta sub 34 de ani.

Inițiativa lansării #StagiuniiVirtuale s-a conturat în anul 2020, când declanșarea pandemiei COVID-19 a separat brusc și pentru o perioadă nedeterminată artiștii de publicul lor. Sălile de spectacole s-au închis și online-ul a devenit singura cale pentru artiști să rămână în contact cu publicul larg. În cei doi ani, am reușit să ridicăm cortina pe scena noastră virtuală pentru zeci de spectacole de teatru, concerte, tururi virtuale, conversații și filme. Artiștii cu care colaborăm au fost inspirați și au creat proiecte unicat, hibrid care pot fi văzute doar pe art.raiffeisen.ro. Ne bucură să vedem că nu avem public doar din România ci și din  SUA, Germania, Austria, Finlanda, Brazilia, Iran, Turcia sau chiar India” – a spus Corina Vasile, director de Comunicare si Sustenabilitate la Raiffeisen Bank România.

Actrița Oana Pellea: „art.raiffeisen.ro este o platformă unică în România. O platformă ce susține proiecte culturale de valoare. O bancă ce nu este românească și care susține cultura română! Existența acestei platforme culturale este o raritate. Am fost bucuroasă să fac parte din acest demers cultural prin proiectul “Cuvintele dintre mine și tine. Întâlnirile Oanei Pellea”. Mulțumesc Raiffeisen Bank pentru încrederea acordată și pentru că a ales să susțină visele celor din domeniul cultural! Colaborarea cu echipa Raiffeisen este onorantă și mă obligă să mă autodepășesc.”

Directorul și fondatorul Festivalului SoNoRo, Răzvan Popovici: „Raiffeisen Art Proiect a reprezentat în pandemie o platformă cu resurse culturale importante, care au fost oaze de bine, frumos și speranță. În numele SoNoRo, vă urez la mulți ani pentru cei doi ani de existență, mulțumiri pentru viziune și tenacitate, dar și un drum lung înainte!

Platforma online art.raiffeisen.ro are patru secțiuni: Teatru, Muzică, Explorator și Conversații unde s-au publicat spectacole și proiecte culturale sprijinite de Raiffeisen Bank România prin programul său cultural, Raiffeisen Art Proiect, lansat în urmă cu peste 20 de ani.

Printre proiectele cu cel mai mare succes de public în #StagiuneaVirtuală se numără:

Platforma culturală online Raiffeisen Art Proiect -Stagiunea Virtuală a fost lansată în luna iunie 2020, cu intenția de a crea un hub cultural online, unde legătura dintre artiști și public să poată continua, în pofida restricțiilor impuse de pandemia Covid-19. Până în prezent, 163 de proiecte culturale au putut fi urmărite pe platforma Raiffeisen Art Proiect în cele patru secțiuni: Teatru, Muzică, Explorator și Conversații. Platforma a fost urmărită de peste 100.000 de spectatori virtuali din România, dar și din alte țări, ca SUA, Germania, Olanda, Danemarca, Finlanda, Austria, Franța etc.

Raiffeisen Bank se implică de peste 20 de ani în sprijinirea artei și culturii românești, considerând că trebuie să-și aducă aportul la dezvoltarea României și în acest fel. Raiffeisen Art Proiect a fost primul program de mecenat din România și a sprijinit proiecte artistice din diferite zone de expresie, menite să deschidă cât mai multe căi de dialog între public și artiști. De-a lungul anilor, Raiffeisen Bank a ales să fie partener de tradiție al unor importante manifestări culturale românești: Festivalul Internațional George Enescu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, Festivalul Internațional de Teatru Independent Undercloud, Jazz in the Park, Gala Premiilor Uniter, proiecte teatrale și turnee cu Teatrul Act și Asociația Goong. Raiffeisen Bank susține, de asemenea, proiecte care promovează patrimoniul cultural al României, printre care Via Transilvanica și Cronicarii Digitali.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Alianța pentru Agricultură și Cooperare la Copa Cogeca, în discuții cu reprezentanți ai principalelor partide politice europene

  Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC) a fost reprezentată la întâlnirile Președințiilor, Prezidiilor COGECA și COPA, desfășurate la Bruxelles,...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv