vineri, iulie 1, 2022

Cum să îți renovezi bucătăria cu bani puțini

Must Read

Când ai cumpărat un apartament sau casă care nu sunt noi, gusturile în materie de bucătării pot să difere. Poate arată mai veche, demodată, și trebuie modernizată, poate componența familiei tale este alta și vrei altă funcționalitate sau chiar planifici să o modifici, să o transformi într-un spațiu deschis sau semi-deschis.

Personal, am cumpărat recent o casă și bucătăria vechilor proprietari era pe un hol îngust de 1.5m dintre 2 dormitoare, încăpere total nepotrivită, care avea și trei uși. Nu încăpea practic nimic în afară de un aragaz, o chiuvetă cu o cuvă și 2 suspendate. A trebuit să anulăm două dintre uși, sa montam o ușă culisanta cu ridicare, să spargem jumătate de perete și să mutăm sufrageria lângă, obținând astfel un open space (de fapt semi-deschisă). Am schimbat și dușumeaua și instalația electrică, așa că cheltuielile nu au fost deloc mici. La acestea s-a adăugat vreo 8000 ron costul unei bucătării potrivite în acel spațiu (electrocasnicele le aveam de la vechea locație).

Dacă te afli în aceeași situație și dorești cu ardoare să investești mai puțin în renovarea sau modificarea bucătăriei tale, iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să economisești sume importante:

  • Lumineaz-o mai bine- lipsa luminării suficiente poate face bucătăria să arate veche și plictisitoare. Asta poate însemna să schimbi o fereastră mai mică cu una mare, să renunți la perdele, draperii sau jaluzele care blochează lumina, sau să adaugi mai multe becuri. Ferestrele Salamander reprezintă o alternativa de luat in seama.
  • Păstrează pe cât posibil locul electrocasnicelor- este foarte scump să schimbi instalațiile iar pentru unele, de exemplu țevile de gaz, e nevoie de proiect și aprobări înainte. Pentru țevile de apă, căldură, cablurile electrice, trebuiesc tăiate șanțuri în pereți, făcut lucrări ample, poate spartă vechea faianță sau gresie și de aici alte cheltuieli cu schimbarea lor, pe lângă zugrăvit sau vopsit
  • Dacă gresia și faianța nu sunt crăpate sau lipsă, o soluție mai ieftină ar fi să le vopsești cu o vopsea specială pentru ceramică în loc să le înlocuiești în întregime. Le poți face și un model cu șabloane ieftine cumpărate din comerț. Se recomandă vopsire și în cazul în care designul este prea încărcat, cu flori, diverse forme care fac spațiul să pară prea încărcat.
  • Acolo unde nu există deloc gresie și faianță sau dacă înlocuirea lor presupune cheltuieli prea mari, mai există și plăci decorative autoadezive care imită ceramica, lemnul, cărămida sau alte materiale. O soluție rapidă și mai ieftină sunt plăcile din sticlă specială sau alte materiale care se pun deasupra aragazului sau pe toată suprafața dintre dulapuri pentru a proteja peretele.
  • Bucătăriile moderne nu mai au faianță pe pereți până sus ci doar între corpurile bucătăriei sau pe peretele respectiv. Poți aduce o notă de modernitate renunțând la faianța de pe pereții care nu au mobilier.
  • Poți recondiționa mobila de bucătărie în loc să o schimbi- în cazul în care mobila de bucătărie nu este deteriorată și are dimensiunea potrivită, există și alte metode a a o face să arate mai bine și mai modern decât să o schimbi de tot: vopsește dulapurile; schimbă ușile dulapurilor cu unele noi, potrivite designului și culorilor spațiului tău; schimbă mânerele cu unele care arată mai modern sau optează pentru varianta modernă fără mânere deloc; acoperă dulapurile cu autocolant sau cojește-le și aplică alte folii; schimbă blatul cu unul mai modern; schimbă doar suspendatele din partea de sus.
  • Modernizează bucătăria cu ajutorul culorilor- alb, gri, nuanțele deschise sunt potrivite oricărui stil și vor da mai multă lumină bucătăriei, mai ales dacă este mică și întunecoasă
  • O chiuvetă și un robinet modern, vor aduce rapid un look nou bucătăriei tale
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cum să reziliezi un contract încheiat cu un prestator de servicii in România?

Dacă nu sunteți satisfăcut de serviciile oferite de un prestator de servicii, potrivit legislației din România, aveți posibilitatea de...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img