vineri, iulie 1, 2022

New Business Dimensions şi CEC aduc roboții software în relaţiile cu clienţii

Must Read

New Business Dimensions, furnizor de soluții informatice avansate şi CEC Bank au integrat roboţii software, dezvoltați pe tehnologie UiPath, în procesul de automatizare a obținerii scrisorilor de garanţie bancară. Lansarea unui flux online pentru accesarea acestora face parte din strategia de transformare și modernizare a CEC Bank.

Soluţia de Robotic Process Automation dezvoltată de NDB elimină acțiunile repetitive de căutare, selectare și procesare manuală a datelor, asociate proceselor de analiză pentru emiterea scrisorilor de garanţie bancară. Roboții software interoghează diverse surse de date interne (aplicaţiile operaţionale specifice) şi externe (ANAF, Birou de Credit, Registrul Comerţului) replicând acţiunile manuale pe care le făceau anterior angajaţii băncii. Colectarea datelor se derulează automat, durează câteva minute, iar la final, angajatul băncii are acces la setul de date complet, într-un format ușor de analizat. Complementar, prin integrarea cu sistemul de management al documentelor, roboţii software gestionează şi arhivarea acestor documente pe termen lung, pe baza metadatelor asociate.   

Prin utilizarea tehnologiei RPA, CEC Bank a redus semnificativ timpul necesar pentru acordarea scrisorilor de garanţie şi răspunde acum mult mai rapid solicitărilor clienţilor. Utilizarea roboților software permite degrevarea angajaților de sarcini repetitive și le permite acestora să își dedice timpul consilierii și consolidării relației cu clienții. Totodată, riscurile de apariţie a erorilor asociate procesării manuale a datelor se reduce semnificativ”, declară Adina Călin, Director produse și servicii bancare, CEC Bank.

RPA este o tehnologie revoluţionară prin care roboţii software copiază acţiunile unui operator uman pentru automatizarea activităților repetitive. Roboţii software deschid documente ataşate la e-mail, citesc şi copiază date, le înregistrează în alte aplicaţii şi trimit rapoarte cu acţiunile finalizate. Aduc un câştig major de timp şi un plus de productivitate angajaţilor cu muncă de birou, ceea ce îi face foarte rentabili. Suntem parteneri UiPath de 4 ani, timp în care ne-am certificat oameni, am consolidat echipa de specialiști pe această tehnologie, iar proiectele pe care le derulăm devin tot mai complexe” afirmă Emanuel Oană, Managing Director, NBD. 

New Business Dimensions este partener certificat UiPath din 2019, având statutul Silver. Acest nivel de colaborare comercială implică formarea unei echipe dedicate cu certificări multiple pe dezvoltare, arhitectură, analiză de business, vânzări etc. Deoarece a înțeles valoarea acestei tehnologii, precum și oportunitățile pe termen lung, NBD și-a consolidat în ultimii ani linia de business RPA și utilizează activ roboții software pentru automatizări eficiente. 

Conform analizelor Forrester, piaţa RPA (software şi servicii) va atinge 22 miliarde USD în 2025, cele mai consistente investiţii fiind realizate de organizaţii din domeniile financiar bancar, retail, telecomunicaţii şi utilități. 

Despre New Business Dimensions

Înființată în anul 2010, cu o cifră de afaceri de peste 3,7 mil. euro în 2021, New Business Dimensions oferă clienților săi, atât din sectorul public cât și privat, o gamă variată de soluții și servicii IT, bazată atât pe produsele proprii, dar și pe portofoliul partenerilor de tehnologie. În prezent, compania se poziționează ca principalul furnizor de soluții software de Raportare și Business Intelligence pentru piața financiar-bancară din România.

Cele peste 250 de proiecte implementate cu succes într-un deceniu de activitate, o echipă puternică cu competențe certificate, reprezintă garanția capacității New Business Dimensions de a dezvolta și implementa soluții software într-un timp optim, menținând standarde ridicate de productivitate și punând întotdeauna nevoile clienților pe primul loc.

Despre CEC Bank

Cu peste 1.000 de unităţi teritoriale,  50.6 miliarde lei active bancare la sfârșitul lui 2021 și cotată de Fitch cu rating de emitent BB, CEC Bank este una dintre cele mai reprezentative organizații financiare din România. CEC Bank reprezintă în egală măsură tradiția și modernismul, banca având în ultimii ani un proces accelerat de transformare digitală.

Oferta CEC Bank acoperă o gamă completă de produse și servicii adresate persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking și phone-banking (TeleCEC).

 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cum să reziliezi un contract încheiat cu un prestator de servicii in România?

Dacă nu sunteți satisfăcut de serviciile oferite de un prestator de servicii, potrivit legislației din România, aveți posibilitatea de...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img