miercuri, mai 18, 2022

Grupul industrial român Promateris facilitează tranziția spre economia circulară prin dezvoltarea de ambalaje destinate reducerii risipei alimentare

Must Read

Grupul industrial român Promateris, liderul CEE în producția de ambalaje biodegradabile și compostabile, a fost vizitat de László Borbély, consilier de stat în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă. Scopul vizitei a fost acela de a transmite un semnal de susținere pentru decarbonizarea industriei românești, dar și despre necesitatea României de a susține companiile cu capital românesc care doresc să dezvolte afaceri cu componentă de sustenabilitate.

Iată cum economia circulară devine realitate în România, acest concept fiind din ce în ce mai popular. Salutăm deschiderea mediului privat în a implementa și a promova dezvoltarea durabilă la nivel de business-uri. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă coordonează aprobarea Strategiei pentru Tranziţia României spre Economia Circulară 2030 – #ROCES2030, termenul de aprobare al documentului fiind estimat pentru luna septembrie a acestui an, împreună cu ministerele de resort beneficiind de un proiect de consultanță al UE,” a declarat László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Grupul Promateris este specializat în dezvoltarea de produse și soluții destinate economiei circulare. Vizita are o importanță deosebită în contextul actual al dezvoltării Strategiei pentru Economie Circulară a României. În cadrul vizitei au fost prezentate atât capacitățile de producție, cât și laboratorul de R&D al companiei. Investiția în compania Promateris se ridică la 18 milioane de euro, ajungând astfel să aibă cea mai importantă producție din Europa Centrală și de Est pe segmentul ambalajelor compostabile. Promateris este o companie cu capital 100% românesc și este listată la Bursa de Valori București. Din grupul Promateris face parte și compania Biodeck, specializată în distribuția de ambalaje cu amprentă de carbon redusă.

Scopul nostru a fost de la început acela de a facilita tranziția României spre o economie circulară. Prin eco-designul produselor noastre adresăm două probleme specifice: poluarea generată de lipsa de tratament a deșeurilor organice, dar și poluarea cu plastic de unică folosință. Promateris este un pionier în România în ceea ce privește decarbonizarea sectorului industrial, atât prin gama de produse pe care o oferă, dar și prin acțiuni specifice de reducere a amprentei de carbon în procesul de producție. Considerăm că soluțiile și companiile românești ar trebui să beneficieze de susținere pentru a se putea dezvolta și pentru a putea concura cu importurile,” a declarat Tudor Georgescu, CEO Promateris.

Portofoliu de produse al Promateris este aliniat cu principiile European Green Deal, dar și cu legislația și directivele europene ce au ca scop reducerea risipei alimentare. Promateris a dezvoltat parteneriate internaționale cu centre de cercetare de renume din Europa, cu producători de top din industria producției de ambalaje sustenabile, dar și cu producători de echipamente specializate în realizarea de soluții inovative, cu amprentă redusă de carbon. Aceste parteneriate poziționează grupul Promateris în topul companiilor cu cel mai dezvoltat portofoliu de ambalaje biodegradabile și compostabile din CEE. Promateris comercializează în acest moment produsele realizate în România în mai multe țări din regiune și își propune să își consolideze poziția pe aceste piețe, dar și să se extindă pe piețe noi.

Despre Promateris

Promateris (BVB: PPL) este o companie listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București. Promateris este specializată în producția de ambalaje de ultimă generație, realizate din materiale regenerabile, biodegradabile și compostabile. În fabrica din Buftea, compania produce alternative durabile la plasticul de unică folosință, precum o gamă largă de pungi pentru retail (pungi maieu, pungi pentru legume și fructe, saci menajeri, mănuși), dar și produse destinate segmentului agricol (folii de mulcire). Promateris operează trei linii de business: Bio-based și compostabile, în cadrul căreia sunt produse ambalaje realizate din resurse regenerabile, cu accent pe decarbonizare; Bioplastic recycling prin care reciclează deșeurile reziduale pentru a fi reintroduse în procesul de producție; Compound-uri tehnice, prin care sunt dezvoltate și fabricate granule destinate producției de cabluri electrice. 

 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Studiu Benefit: valoarea medie lunară a beneficiilor extrasalariale a crescut cu aproape 50% în ultimii cinci ani

Studiu Benefit: valoarea medie lunară a beneficiilor extrasalariale a crescut cu aproape 50% în ultimii cinci ani, iar estimarea...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img