marți, decembrie 5, 2023

Fonduri europene pentru IMM-uri 2021 – 2027 Regiunea Nord-Est – un concept ”Invest in”

Evenimente Club Antreprenor

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România cu sprijinul BCR, a organizat astăzi, 12 mai, în Iași, evenimentul “FONDURI EUROPENE PENTRU IMM-URI 2021-2027”, cel de-a 3-lea eveniment din seria “Invest in”.

“Invest in” este un program de promovare a oportunităţilor de finanțare și dezvoltare la nivel regional

prin organizarea unei serii de evenimente specifice în parteneriat cu Autoritățile pentru Dezvoltarea României (ADR) din fiecare regiune a țării, vizând dezvoltarea mediului de afaceri din regiune.

Astfel, sub tema “FONDURI EUROPENE PENTRU IMM-URI 2021-2027” și în prezența a peste 250 de antreprenori, evenimentul de astăzi a dezbătut principalele oportunități de finanțare și dezvoltare a mediului de afaceri la nivelul regiunii Nord-Est alături de următorii speakeri:

  • Florin JIANU, Preşedinte CNIPMMR
  • Bogdan SIMCEA, Secretar de Stat Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (online)
  • Vasile ASANDEI, Director General ADR NORD – EST
  • Dumitru NANCU, Director General FNGCIMM
  • Oana BÂRA, Head of Financing Programs BCR
  • Narcis TĂBĂCARU, Director Executiv AIMMAIPE Iaşi
  • Sterică FUDULEA, Secretar General CNIPMMR, Membru CA FNGCIMM

În cadrul dezbaterii s-au promovat și prezentat cele mai importante programe de finanțare dedicate IMM-urilor la nivel regional și național precum IMM Prod, Garant Construct, Start-up Nation, Programul de Microindustrializare, Electric UP, dar și alte proiecte pentru IMM-uri în domeniul digitalizării, transformării digitale, specializare inteligentă sau internationalizare.

Mă bucur să ne vedem astăzi la Iași cu o sală plină de oameni cu inițiativă și mulțumesc și celor care sunt partenerii acestui eveniment. Așa cum am menționat și în cadrul celorlalte evenimente din țară, CNIPMMR este un susținător al descentralizării și transformării ADR-urilor în autorități de manangement. Acest lucru este pe cale să se întâmple pentru programele operaționale regionale, pentru POC, și mi-aș dori ca și următoarele programe să folosească aceste modele de bună practică pentru că de-alungul timpului ADR-urilor au fost agenții de management.

Vedem scumpirile din energie, gaz, combustibil în general pentru tot ceea ce înseamnă inputul pentru mediu de afaceri, pierderea competivității companiilor românești, din acest motiv avem cu atât mai mare nevoie în perioada următoare de investiții, de recâștigarea competivității și independenței economiei românești întrucât vedem că lucrurile și societatea globală se reașează și avem urgent nevoie să readucem producția în Europa, iar România trebuie să joace un rol strategic în acest ecosistem. Este nevoie să atragem investiții, motiv pentru care noi susținem crecrearea unei agenții de atragere de investiții și promovare a exportului care împreună cu noi, stakeholderii și celelalte instituții, să se preocupe pe deoparte de aducerea producției din nou in România, de susținerea antreprenorilor locali în acest sens și de caștigare a unei independențe atât de necesare. În egală măsură CNIPMMR luptă foarte tare pentru implementarea programelor pentru energie și independența energetică, însă viteza cu care se întâmplă nu este cea pe care o așteptam și ne-o dorim. În viitor doresc să vă informez ca parteneri de FNGCIMM mai pregătesc 4 noi programe care vor fi finalizate curând și care sperăm să înceapă în maximum 2 săptămâni”, Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

 

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024 -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

AFIR a publicat condițiile accesării fondurilor europene pentru investiții în sectorul zootehnic și în procesare

În vederea lansării sesiunilor de primire a cererilor de finanțare pentru investiții în sectorul zootehnic și în unități de...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Agentia re7consulting agentie de marketing online si Social Media
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024! -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv