miercuri, martie 29, 2023

Cercetare Bitdefender: Vulnerabilități critice descoperite într-o cameră de supraveghere populară

Must Read

Bitdefender a identificat vulnerabilități majore în camera de supraveghere Wyze Cam, disponibilă și în România.

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat vulnerabilități în camera de supraveghere pentru acasă Wyze Cam, disponibilă și în România. Exploatând aceste carențe de securitate, atacatorii pot accesa filmările camerei sau pot rula cod periculos pentru a obține acces deplin la dispozitiv.

Cercetarea confirmă că atacatorii pot avea drepturi similare asupra camerei cu cele ale proprietarului de drept, însemnând accesarea feed-ului video sau a înregistrărilor.

Principalele descoperiri:

  1. Instrucțiunile pe care le primește dispozitivul pot depăși memoria acestuia, ca urmare a unei omisiuni a producătorului. Atacatorii pot profita de asta și pot adăuga propriul lor cod, ceea ce permite accesul la feed-ul camerei și/sau injectarea de cod periculos.
  2. Atacatorii pot interveni în comunicarea dintre cameră și serverul la care este conectată, ceea ce le permite să ocolească procesul de conectare și autentificare.
  3. Atacatorii pot obține fără autentificare acces la conținutul cardului SD atașat camerei video.

Recomandări pentru utilizatori:

Specialiștii Bitdefender îndeamnă utilizatorii să instaleze de îndată actualizările de securitate disponibile. Posesorii camerei din prima generație, care a fost scoasă din producție, sunt sfătuiți să înceteze imediat folosirea acesteia, deoarece nu este posibilă o remediere a problemelor semnalate.

  1. Înainte de a cumpăra dispozitivul, citiți recenzii ale produsului și aflați opiniile altor utilizatori legate de modul în care funcționează. Verificați frecvența cu care producătorul trimite actualizări și reputația acestuia legată de securitate informatică.
  2. Actualizați dispozitivele inteligente cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare.
  3. Asigurați-vă că toate dispozitivele au parole complexe sau că au fost schimbate cele inițiale.

Politica de comunicare a vulnerabilităților

Bitdefender a anunțat producătorul dispozitivului menționat anterior despre rezultatele cercetării. Vulnerabilitățile identificate de către specialiștii în securitate cibernetică au fost comunicate în concordanță cu politica Bitdefender de notificare și dezvăluire a vulnerabilităților. Potrivit acesteia, furnizorii sunt înștiințați în scris despre descoperiri și sunt încurajați să remedieze erorile și defecțiunile din produsele semnalate. La 90 de zile după comunicarea inițială, rezultatele cercetării sunt transmise publicului larg. În acest caz, publicarea vulnerabilităților înainte de remedierea acestora ar fi oferit atacatorilor instrumente pentru compromiterea dispozitivelor.

https://www.bitdefender.ro/news/cercetare-bitdefender:-vulnerabilitati-critice-descoperite-intr-o-camera-de-supraveghere-populara-4075.html

Despre Bitdefender 

Bitdefender oferă soluții de securitate cibernetică cu eficiență și performanță superioare și ușor de folosit, pentru IMM-uri, companii de dimensiune medie și pentru consumatori. Ghidat de viziunea de a fi cel mai de încredere furnizor de soluții de securitate cibernetică din lume, Bitdefender se angajează să apere organizațiile și persoanele din întreaga lume împotriva atacurilor cibernetice pentru a transforma și îmbunătăți experiența lor digitală. Pentru mai multe informații, vizitați https://www.bitdefender.ro.

Cercetarea completă e disponibilă aici: https://www.bitdefender.com/blog/labs/vulnerabilities-identified-in-wyze-cam-iot-device/

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Soluții pentru finanțarea companiilor – Ediția a III-a, 30 martie 2023

clubantreprenor.ro va organiza joi, 30 martie 2023, cea de-a III-a ediție a conferinței cu tema „Soluții pentru finanțarea companiilor”....
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img