marți, aprilie 16, 2024

AHK România lansează, împreună cu partenerii săi de la compania Fepra, o serie de dezbateri privind impactul noilor reglementări din domeniul deșeurilor de ambalaje

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

AHK România, prin platforma sa green tech, econet romania, împreună cu partenerii de la compania Fepra, a organizat dezbaterea online econet meetings: Impactul schimbării de paradigmă în gestionarea deșeurilor de ambalaje. La întâlnire au participat aproape 80 de profesioniști din domeniul mediului și al gestiunii ambalajelor, reprezentanți ai industriilor afectate de noua legislație privind deșeurile: food&drink, HoReCa, industria chimică, industria prelucrătoare.

Ne bucurăm să lansam o serie de dezbateri pe tema gestionarii deșeurilor împreună cu econet romania. Prima din această serie a fost o dezbatere aprofundată, bazată pe legislația în vigoare și pe provocările identificate ca urmare a eforturilor de adaptare la noile obiective de mediu ce revin actorilor implicați în implementarea răspunderii extinse a producătorilor. Încurajăm dialogul între actori pentru a avea rezultate cât mai bune, având in vedere multiplele modificări legislative adoptate deja în 2021 și a celor care urmează a fi adoptate în 2022. Sperăm ca în urma dezbaterilor procesul de adaptare să fie mult mai ușor, iar cadrul de operare să favorizeze o tranziție de succes către noile obiective de mediu asumate de România”, spune Ionuț Georgescu, Președinte Consiliu de Administrație, FEPRA EPR.

Nu mai puțin de patru inițiative legislative privind gestionarea deșeurilor – OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, O1/2021 cu impact direct asupra gestionării deșeurilor de ambalaje, O2/2021 referitoare la depozitarea deșeurilor și nu în ultimul rând HG 1074/2021 privind Sistemul Garanție-Returnare (SGR) – vor genera efecte în plan operațional, afectând inclusiv costurile de îndeplinire a obligațiilor legale. Tranziția astfel inițiată presupune efort de adaptare și costuri a căror înțelegere este esențială pentru îndeplinirea obligațiilor de mediu ale celor interesați.

Evenimentul a fost deschis de Președintele AHK România, Andreas Lier, General Manager BASF Romania, care a transmis salutul său și sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane pentru tot ce înseamnă provocările implementării Green Deal în România cu accent pe industria deșeurilor. Vorbitorii prezenți care au asigurat bunul mers al dezbaterii au fost: Ionuț Georgescu – CEO FEPRA, dr. Radu Merica – CEO RER Group și Raul Pop, Expert Deșeuri – ExpertDeseuri.ro. Toți cei prezenți au subliniat faptul că acest domeniu se află într-o etapă de schimbare radicală și că noul context legislativ creat în 2021 oferă oportunitatea unei reflecții aprofundate asupra cadrului de operare privind gestionarea deșeurilor de ambalaje.

AHK România este vocea economiei germane în România, a companiilor sale membre. Prin astfel de evenimente ajungem să cunoaștem provocările cu care se confruntă companiile în activitatea lor de zi cu zi și reușim astfel să le reprezentăm cu succes interesele”, a declarat Sebastian Metz, Director General și Membru în Consiliul Director al AHK România.

Evenimentul a fost primul dintr-o serie de dezbateri dedicate gestionării deșeurilor din ambalaje ce vor fi organizate în 2022 de AHK România împreună cu partenerii săi de la FEPRA. Intenția este de a realiza împreună cu reprezentanții industriilor afectate de noile reglementări din domeniul deșeurilor de ambalaje o cartografiere a situației de fapt și a impactului pe care acestea îl au asupra afacerilor lor. Temele dezbaterilor vor fi prezentate într-un document final ce va sintetiza provocările și soluțiile identificate

Despre AHK România

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. Mai multe informații găsiți în pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Forumul de Afaceri Brazilia-România: Consolidarea relațiilor bilaterale și explorarea sinergiilor economice

Miercuri, 29 mai, Forum de Afaceri Brazilia – România, la Palatul CCIB La sediul Camerei de Comerţ si Industrie a...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv