marți, august 3, 2021
Abonament 2021 ClubAntreprenor.ro

LIBERTY, Paul Wurth și SHS – Stahl-Holding-Saar – vor dezvolta o unitate mare de producere a oțelului pe bază de hidrogen, în Franța

Must Read

Analiză PwC: Piața locală de fuziuni și achiziții și-a continuat creșterea în prima jumătate a anului 2021, atingând valoarea de 1,8 mld euro

Valoarea totală estimată a tranzacțiilor de tip M&A a fost de 1,8 miliarde de euro, în primul semestru din...

Automatizarea proceselor în companii: inovație sau necesitate?

Accelerarea digitalizării declanșată de contextul pandemic a silit companiile să facă saltul tehnologic către următoarea etapă – automatizarea proceselor...

Garanti BBVA Leasing sprijină IMM-urile afectate de pandemie

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața...

 

  • LIBERTY Steel, Paul Wurth și SHS – Stahl-Holding-Saar au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru dezvoltarea unei unități mari care să producă oțel pe bază de hidrogen, în Franța;
  • Parteneriatul pan-european va evalua dezvoltarea unei fabrici de hidrogen de 1 GW și a unei instalații de Reducere Directă a Fierului (DRI) de 2 milioane de tone pe an, în apropierea combinatului ALVANCE Aluminium de la Dunkerque;
  • Un pas important în strategia GREENSTEEL a LIBERTY și în realizarea ambiției de a deveni neutri de carbon până în anul 2030.

LIBERTY Steel Group, parte a liderului industriei durabile GFG Alliance, deținută de Sanjeev Gupta, a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Paul Wurth și SHS – Stahl-Holding-Saar (SHS) pentru a evalua construirea și operarea unei unități care să producă oțel pe bază de hidrogen la Dunkerque, în Franța. Dacă va fi pusă în practică, uzina ar fi una dintre primele operațiuni de acest tip din Franța.

Parteneriatul pan-european va lucra la un proiect ce va integra o instalație de reducere directă a fierului (DRI) de 2 milioane de tone anual cu o unitate de producere a hidrogenului prin electroliză, de 1 GW, lângă amplasamentul ALVANCE Aluminium Dunkerque, parte a GFG.

Instalația DRI va utiliza inițial un amestec de hidrogen și gaze naturale drept combustibili, pentru a produce fier redus direct (DRI) și fier brichetat la cald (HBI), înainte de a trece la utilizarea 100% a hidrogenului, odată ce unitatea de electroliză va fi gata.

DRI / HBI vor fi utilizate în principal în cuptorul cu arc electric al LIBERTY Ascoval din Franța, dar orice surplus va fi utilizat în combinatele siderurgice integrate de la Galați și Ostrava ale LIBERTY, precum și în combinatele grupului SHS Dillinger și Saarstahl din Germania.

LIBERTY a lucrat, de la începutul anului trecut, cu Paul Wurth și SHS asupra viabilității tehnice și economice a proiectului. Acum, deoarece lucrările inițiale de fezabilitate s-au dovedit a fi de succes, partenerii au semnat acest Memorandum de Înțelegere care acoperă două etape:

  • Faza 1 – va îmbunătăți acuratețea fezabilității comerciale și tehnice a proiectului inclusiv amestecul de gaze reducătoare, potențiali parteneri (în aprovizionarea cu energie, producția și exploatarea hidrogenului, echipamente DRI / HBI) și oportunități de finanțare. Se preconizează că această fază va dura aproximativ 12 săptămâni;
  • Faza 2 – livrarea la nivel detaliu necesar (tehnic și financiar) pentru implementarea eficientă a proiectului.

Între acestea, partenerii s-au concentrat strategic pe dezvoltarea tehnologiei, care va permite industriei siderurgice să-și atingă obiectivele ecologice ambițioase, LIBERTY desfășurând în întreaga lume programe neutre de carbon, ca parte a ambiției sale de a atinge neutralitatea de carbon până în 2030.

Paul Wurth este o companie din Luxemburg și membru al grupului SMS, care are o experiență dovedită ca producător de instalații și furnizor de servicii. Prin parteneriatul său cu Sunfire, un furnizor german de tehnologie care dezvoltă electrolizoare de înaltă performanță pentru o generare extrem de eficientă de hidrogen, Paul Wurth caută să obțină maturitatea acestei tehnologii pentru aplicații industriale.

SHS – cu companiile sale Dillinger și Saarstahl – este un producător german de oțel foarte apreciat. Grupul SHS este dedicat obiectivelor Acordului Climatic de la Paris și se angajează să producă fier și oțel cu o amprentă redusă de CO2. Partenerii vor lua în considerare utilizarea altor producători de hidrogen ca parte în proiect.

Comentând vestea, Sanjeev Gupta, președintele executiv al GFG Alliance și LIBERTY Steel Group, a declarat: „Acest proiect va concretiza potențialul oțelului și hidrogenului care lucrează împreună pentru a-și rezolva problemele reciproc. Industria noastră trebuie să reinventeze rapid producția de oțel, deoarece nevoia de a ne reduce emisiile devine din ce în ce mai presantă, pe fondul creșterii cererii globale pentru produsele noastre și a presiunii legislative de a deveni neutri în carbon. Fabricarea oțelului cu hidrogen are potențialul de a rezolva această problemă și suntem hotărâți să colaborăm cu parteneri care gândesc la fel ca noi pentru a face acest lucru să se întâmple. Franța este locul ideal pentru a experimenta, datorită patrimoniului său industrial puternic, forței de muncă calificate și infrastructurii energetice cu emisii reduse de carbon. Împreună cu acești parteneri avansați și dedicați din punct de vedere tehnologic, așteptăm cu nerăbdare să explorăm potențialul de producere a oțelului cu adevărat neutru în carbon, folosind hidrogen verde”,  pentru a ne ajuta să realizăm produse GREENSTEEL.”

Georges Rassel, director executiv la Paul Wurth, a declarat: „Paul Wurth are plăcerea și recunoștința de a sprijini LIBERTY Steel Group în agenda sa GREENSTEEL. Suntem convinși că acest proiect va contribui la deschiderea drumului pentru schimbarea tehnologică necesară urgent în industria metalelor.”

Martin Baues, membru în Consiliul de Administrație pentru Tehnologie la SHS – Stahl-Holding Saar, Dillinger și Saarstahl, a spus: „În ciuda obstacolului ridicat al costurilor imense cu investițiile și  exploatarea, Dillinger și Saarstahl sunt hotărâți să urmărească în mod consecvent calea către neutralitatea climatică. Acest parteneriat reprezintă o piatră de temelie importantă pe calea producției de oțel neutru ca amprentă de carbon și ne va ajuta să reducem și mai mult emisiile de carbon pe baza acestei tehnologii și – în același timp – să dobândim o experiență importantă în utilizarea hidrogenului în producția de oțel.”

Despre LIBERTY Steel Group

LIBERTY Steel Group este o companie mondială siderurgică și de minerit cu o capacitate de laminare de peste 20 de milioane de tone pe an (mtpa), o capacitate de producție de oțel lichid de peste 14 mtpa și are în jur de 30.000 de angajați și contractori cu sediul în peste 200 de locații din întreaga lume. LIBERTY este acum al optulea producător de oțel la nivel global (cu excepția Chinei). LIBERTY face parte din Alianța GFG, un ansamblu de afaceri globale și investiții axate pe sectoarele metalelor și energiei regenerabile, deținut de Sanjeev Gupta și familia sa apropiată. GFG Alliance este un lider în industria durabilă, cu misiunea de a deveni neutru de carbon până în 2030 (CN30).

Pentru informații suplimentare, vă rugăm consultați: www.gfgalliance.com.

Paul Wurth:

Cu sediul în Luxemburg de la înființarea sa în 1870, Paul Wurth Group are o istorie de 150 de ani de excelență, timp în care firma a devenit o companie internațională de proiectare și un furnizor de tehnologie consacrat pentru industria globală a fierului. Ca membru al grupului SMS, Paul Wurth este un jucător de top pe piața pentru proiectarea și construcția completă a uzinelor cu furnale și baterii de cocsificare. Instalațiile de reducere directă, soluțiile de protecție a mediului și tehnologiile de reciclare completează portofoliul de produse al lui Paul Wurth. În prezent, compania se concentrează pe dezvoltarea de soluții inovatoare pentru a conduce transformarea industriei siderurgice către producția de oțel fără carbon. Cu peste 1.500 de angajați, Paul Wurth este activ la nivel mondial, operând entități și companii afiliate în principalele regiuni siderurgice din lume.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.paulwurth.com

SHS -Stahl-Holding-Saar (SHS)

SHS a fost înființată în 2010 ca holding de management operațional, care de atunci și-a asumat activ sarcini pentru industria siderurgică din Saarland. Acest lucru a permis companiilor Dillinger și Saarstahl să lucreze mai strâns împreună dincolo colaborările anterioare, să aibă o prezență mai puternică pe piețele lor, pentru a crește, a deveni mai flexibili și pentru a întâri competitivitatea pe piețele lor.

Despre Dillinger și Saarstahl

Dillinger este lider mondial în fabricarea tablei groase din oțel pentru sectoarele de construcții, producție de mașini, offshore, energie eoliană offshore și conducte din oțel. Saarstahl este lider mondial în fabricarea de sârmă laminată și bare din oțel pentru industria auto, industria construcțiilor și cea a construcțiilor de mașini.

Mai multe informații pot fi găsite pe www.dillinger.de  or www.saarstahl.de .

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Analiză PwC: Piața locală de fuziuni și achiziții și-a continuat creșterea în prima jumătate a anului 2021, atingând valoarea de 1,8 mld euro

Valoarea totală estimată a tranzacțiilor de tip M&A a fost de 1,8 miliarde de euro, în primul semestru din...

Automatizarea proceselor în companii: inovație sau necesitate?

Accelerarea digitalizării declanșată de contextul pandemic a silit companiile să facă saltul tehnologic către următoarea etapă – automatizarea proceselor de business. Automatizarea, așa cum...

Garanti BBVA Leasing sprijină IMM-urile afectate de pandemie

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, a semnat un acord...

Raiffeisen Bank și RWA Raiffeisen Agro România finanțează sistemele de irigații și agricultura ecologică sustenabilă

Raiffeisen Bank, alaturi de partenerul sau RWA Raiffeisen Agro Romania, ofera fermierilor romani consultanta si solutii de finantare specifice investitiilor agricole, precum investitii in...

Chimcomplex a avut în primul semestru un profit net de 57,7 milioane de euro

Primele 6 luni ale anului 2021 confirmă poziționarea Chimcomplex ca lider regional al industriei chimice, compania raportând un profit net de 282.6 milioane lei...
- Advertisement -

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -