joi, iulie 18, 2024

Finanțări de peste jumătate de miliard de euro derulate cu succes prin intermediul BVB în primele 8 luni

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

BVB_Raport lunar august 2020

Bursa de Valori București (BVB), instituție fundamentală a pieței de capital din România, a facilitat cu succes finanțări de peste jumătate de miliard de euro doar în primele 8 luni ale acestui an.

8 emitenți s-au finanțat cu succes

Valoarea totală a instrumentelor financiare pe segmentele de acțiuni și venit fix listate la BVB a ajuns la aproximativ 533 milioane în echivalent euro, de la începutul anului și până la finalul lunii august. În total, 8 emitenți, printre care și statul român, reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice, s-au finanțat cu succes prin emisiuni de instrumente financiare listate pe bursa românească în perioada ianuarie-august 2020.

Mai mulți emitenți se pregătesc să acceseze piața de capital

„Este un semnal extrem de puternic, chiar și în această perioadă de pandemie, ca accesarea unor surse multiple de finanțare, care să includă și piața de capital, face parte dintr-un mix sănătos pentru orice activitate economică. Atât companiile private, cât și statul român au apelat cu succes la Bursa de Valori București pentru a atrage capitalul atât de vital pentru a mișca economia. Universul investițional se extinde în mod accelerat pentru investitorii prezenți pe bursa românească și a crescut cu peste jumătate de miliard de euro doar luând în considerare listările de acțiuni și obligațiuni din primele opt luni. Bursa este în continuă expansiune și avem semnale încurajatoare din partea intermediarilor autorizați că mai mulți emitenți se pregătesc să acceseze piața de capital,” a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

Bursa trebuie să fie o reprezentare a economiei

„Succesul bursei românești este  reprezentat de acest mix dat de prezența emitenților mari, cu acționariat privat sau de stat, dar și al celor din segmentul IMM, cât și de apetitul investitorilor români care accesează din ce în ce mai frecvent instrumentele disponibile pe piața de capital în căutarea unor plasamente superioare pentru economiile lor. Bursa trebuie să fie o reprezentare a economiei, reprezentare în cadrul căreia acțiunile și obligațiunile reprezintă instrumentele financiare de bază. Ne dorim să le oferim investitorilor, existenți sau potențiali, posibilitatea de a accesa piața de capital în funcție de profilul lor de risc astfel încât să-și poată pune în practică diferitele strategii de  investiții,” a spus Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București.

BVB oferă alternative de finanțare

Bursa de Valori București oferă alternative de finanțare atât companiilor mature, care pot atrage capital pe Piața Principală, precum și start-up-urilor sau IMM-urilor pentru care a fost creat Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT). Pe ambele piețe pot fi emise atât acțiuni, cât și obligațiuni.

La nivelul primelor 8 luni ale acestui an, valoarea totală a tranzacțiilor cu acțiuni înregistrată pe Piața Reglementată la vedere a BVB a fost de 6,9 miliarde lei, echivalentul a 1,44 miliarde de euro. În ceea ce privește lichiditatea zilnică, reflectatată prin prisma valorii medii zilnice de tranzacționare, acest indicator a ajuns la 8,7 milioane de euro în perioada ianuarie-august din 2020, nivel similar celui realizat în aceeași perioadă a anului trecut. 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Carrefour România și Asociația InspirAction susțin educația din România

Programul „Gesturi mici pentru practici mari” susține educația durabilă, economia circulară și protecția mediului înconjurător. Peste 60.000 de...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv