joi, iulie 18, 2024

Grupul Leier, investiții de peste 25 milioane de euro în România

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Companiile din România ale Grupului Leier, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din centrul și estul Europei, derulează în prezent investiții de peste 25 milioane de euro, cumulat.

Investițiile aflate în desfășurare presupun deschiderea a două fabrici de betoane în județele Cluj și Arad, edificarea unei noi secții de prefabricate din beton la Iași, precum și dezvoltarea, respectiv tehnologizarea proceselor de producție în fabricile actuale ale Grupului Leier din România.

Unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții la nivel național, Grupul Leier, este prezent pe piața locală din 2006, fabrica de la Alba fiind prima din România deschisă sub tutela sa. Ulterior, mizând pe o strategie de dezvoltare, respectiv creare a unui brand de succes pe piața românească a materialelor de construcții, Leier a cumpărat în 2018 cea mai mare fabrică de cărămidă la nivel național – Brikston, iar în 2019 și-a consolidat poziția prin achiziționarea Siceram – singurul producător de țiglă și blocuri ceramice din România.

LEIER ROM, prima fabrică din portofoliul Grupului Leier în România

Potrivit datelor companiei, cifra de afaceri înregistrată de Leier Rom în anul 2019 a fost de peste 5 milioane de Euro, în creștere cu 25% față de anul precedent. Aceasta are la bază producția de prefabricate din beton – elemente de cofraj, zidărie, elemente pentru sisteme de canalizări, dale, pavele, coșuri de fum, borduri, panouri fonoabsorbante și alte produse speciale de înaltă calitate.

„Încă de la început, produsele noastre au beneficiat de un înalt standard calitativ, iar încrederea acordată de partenerii noștri ne-a motivat să continuăm pe aceeași linie și să identificăm constant soluții, noi produse și servicii, pentru a le putea satisface nevoile. Acesta este și unul dintre motivele pentru care am dat startul a două noi investiții pe plan local, unde vom fabrica noi produse din beton”, a declarat Cristian Suciu, Director General Leier Rom.

Prima fabrică Leier din România s-a construit în 2005 și și-a început activitatea în iunie 2006. Cristian Suciu deține din 2007 funcția de Director de Vânzări și din 2008 funcția de Director General. Potrivit acestuia, cele două investiții noi ale companiei sunt în localitățile Șimand, județul Arad, respectiv Câțcău, județul Cluj.

LEIER BRIKSTON, un prim pas strategic în ascensiunea pe piața românească de zidărie ceramică

 Strategia de dezvoltare a grupului Leier în România s-a concretizat în anul 2018 prin achiziția celei mai mari fabrici de cărămidă la nivel național – Brikston. În 2018, Brikston a înregistrat o evoluție pozitivă a cifrei de afaceri, cu peste 6% față de anul precedent, atingând peste 22 milioane de Euro, acest rezultat fiind încă o ydată depășit în 2019 împreună cu noua echipă de conducere.

„Leier Brikston este singurul producător de blocuri ceramice și cărămizi ce are o rețea de distribuție cu acoperire națională în România și Republica Moldova. În prezent, echipa noastră de vânzări este angrenată în promovarea și vânzarea tuturor produselor Grupului Leier, oferind astfel soluții complete de construcție. Pentru a ne adapta la nevoile și cerințele pieței, derulăm în Iași o investiție într-o secție de produse din beton”, a declarat Adrian Mînzat, Director General Leier Brikston.

Adrian Mînzat deține actuala funcție începând cu anul 2018, după ce, anterior, a fost Director de Vânzări și Logistică în cadrul companiei Brikston Construction Solutions S.A. din anul 2007.

LEIER SICERAM, consolidarea cotei pe piața materialelor de zidărie ceramică și învelitori

Grupul Leier și-a consolidat poziția strategică în piața materialelor de zidărie ceramică prin achiziția, la începutul lui 2020, a unui unicului producător român de țiglă și blocuri ceramice din zona centrală a României – Siceram. În anul 2019, Siceram a înregistrat o cifră de afaceri de peste 22 mil. Euro, în creștere cu 18% față de anul precedent.

„Alăturarea la Grupul Leier ne provoacă să ne antrenăm în fiecare zi pentru creșterea standardelor, dat fiind faptul că         Leier este recunoscut ca un producător de top pe piața materialelor de construcții din Europa. Pe lângă vânzarea produselor Siceram, acordăm atenție întregului portofoliu de produse Leier. Suntem mândri să propunem o gamă extinsă de produse clienților noștri, în dorința de a dezvolta parteneriate pe termen lung, bazate pe încredere și respect reciproc. În marea familie Leier, un accent deosebit se acordă resursei umane, pregătirea profesională a acesteia fiind pentru fiecare companie un element cheie în obținerea succesului.” a declarat Mihaela Haidiner, Director General Leier Siceram.

Mihaela Haidiner ocupă actuala funcție începând cu anul acesta, după ce anterior a fost mai mult de 10 ani Director Comercial și membru al Consiliului de Administrație la o mare companie producătoare de materiale de construcții.

Despre Leier Group

Grupul Leier este activ în 7 țări (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina) în domeniul producției de materiale pentru construcții, comercializării și service-ul autovehiculelor premium (BMW, Mini, Hyundai și Skoda), în cel imobiliar și al confecțiilor metalice / ingineriei mecanice.

Ascensiunea Grupului Leier către elita pieței materialelor de construcții la nivel internațional a început în urmă cu 55 de ani, prin edificarea primei fabrici de betoane a domnului Michael Leier, fondator și patron. Până în prezent, Grupul se află exclusiv în proprietatea familiei, trei generații gestionând împreună afacerile și evoluția companiei. Grupul Leier înregistrează în prezent o cifră de afaceri de peste 350 mil. Euro, în cele peste 40 de fabrici.

Despre Leier Rom

Leier Rom a fost înființată în anul 2004 ca parte a grupului Leier, iar în toamna anului 2005 au început lucrările de construcție a noii fabrici Leier în comuna Unirea, județul Alba. Unitatea de producție și-a început activitatea în iunie 2006, aici fiind fabricate diferite elemente pentru zidărie și cofraj din beton, pavele, borduri, elemente pentru canalizare. Ultima linie de producție s-a finalizat în vara anului 2009, iar începând cu 2014 paleta de produse realizate în această locație a fost completată cu panouri fonoizolante de înaltă calitate din elemente Durisol.

Despre Leier Brikston

Brikston Construction Solutions SA este unul dintre principalii jucători ai pieței românești de materiale pentru zidărie şi finisaje, compania având în spate o experiență de peste 47 de ani și un număr de peste 200 de angajați.

Compania a fost înființată în 1969 sub numele de Fabrica de Produse Ceramice. În anul 1973, prin unificarea cu fabrica de betoane armate, s-au pus bazele Întreprinderii de Materiale de Construcții Iași, cu două secții –  secția de produse ceramice și secția de prefabricate. Cele două secții ale I.M.C. Iași au devenit societăți comerciale independente, sucursale ale S.C. SOMACO S.A. Bucureşti, începând cu 1991, iar din anul 1992, SC CERAMICA SA Iași a devenit companie independentă.

În anul 2007, pachetul majoritar de acțiuni a fost preluat de Advent International, care a realizat investiții și schimbări majore în companie, iar în 2014, pachetul majoritar al companiei a fost preluat de fondul de investiții ADM Capital.

În anul 2018, Brikston Construction Solutions S.A. a fost achiziționată integral de Grupul Leier, de la acel moment fiind imediat inițiate investiții în operarea durabilă și pe termen lung a fabricii.

Despre Leier Siceram

S.C SICERAM S.A. este o companie producătoare de materiale de construcții din Sighișoara, cu o istorie de peste 100 de ani în producția cărămizilor și țiglelor ceramice. Compania a fost privatizată în anul 1995 prin metoda MEBO.

În anul 2005 Siceram a finalizat construcția actualei fabrici de producție a cărămizilor, în urma unei investiții de 11 mil. Euro, capacitatea noii linii de producție fiind de 800 tone pe zi.

În anul 2008, compania a finalizat o altă investiție, într-o fabrică de producție a țiglelor de acoperiș, cu o valoare de cca. 16 mil. de Euro și o capacitate de producție de 1,4 mil. bucăți pe lună.

La începutul lui 2020, Siceram S.A. a fost achiziționată de către Grupul Leier. Și aici Grupul Leier a inițiat imediat investiții, pentru a crește în continuare nivelul calitativ ridicat al produselor.

Viziunea Grupului Leier în România

Grupul Leier are convingerea că piața românească a materialelor de construcții este într-o continuă dezvoltare și participă activ la aceasta prin investițiile de amploare ce asigură un înalt standard calitativ al portofoliului de produse, adaptat permanent la evoluția pieței. Investițiile în înființarea unor noi puncte de lucru sunt menite să asigure Grupului proximitatea față de clienții săi, conducerea companiei fiind deschisă și altor posibile achiziții.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Carrefour România și Asociația InspirAction susțin educația din România

Programul „Gesturi mici pentru practici mari” susține educația durabilă, economia circulară și protecția mediului înconjurător. Peste 60.000 de...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv