vineri, iulie 19, 2024

Mediul de afaceri românesc interesat să ofere echipamente, tehnologie avansată, lucrări de cercetare și proiectare în cadrul programelor de apărare și securitate națională

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a organizat o întâlnire cu participarea unor reprezentanți ai industriei construcțiilor de mașini, cercetării și industriei electrotehnice având ca invitat de onoare pe domnul ing. Iulian Cristian Simu, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA).

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a organizat o întâlnire cu participarea unor reprezentanți ai industriei construcțiilor de mașini, cercetării și industriei electrotehnice având ca invitat de onoare pe domnul ing. Iulian Cristian Simu, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA).

În deschiderea întâlnirii, domnul dr. ing. Costică T. Mustață, președintele CCIB, a menționat că evenimentul se înscrie în programul Camerei bucureștene de a contribui la promovarea firmelor românești, în special a celor din industria constructoare de mașini, atât pentru satisfacerea necesarului de produse pe piața internă, cât și pentru internaționalizarea acestora.

Președinții Grupului Uzinsider București (din care fac parte Promex Brăila, Comelf Bistrița și 24 ianuarie Ploiești, toate certificate NATO pentru producția de utilaje și echipamente complexe), Institutului Național de Cercetări Aerospațiale „Elie Carafoli” (INCAS), Popeci Utilaj Greu Craiova și directorul East Electric SRL București, participanți la întâlnire, au prezentat potențialul tehnic, tehnologic, de cercetare și proiectare al instituțiilor pe care le reprezintă, precum și interesul acestora de a participa, în colaborare cu firme din sectorul industriei de apărare, sau individual, la programele de apărare și securitate națională. În mod deosebit managerii acestor instituții au exprimat importanța asigurării cadrului legislativ și organizatoric pentru ca firmele românești să poată avea acces la contractele de compensare (Offset), urmare importului de tehnică specială. „Decizia României de a aloca 2% din PIB pentru bugetul de apărare al țării, din care o parte importantă destinată importurilor, oferă producătorilor români oportunități să producă și să livreze mărfuri și servicii în cadrul obligațiilor de compensare (Offset) pentru achiziții de tehnică specială din import, cu influențe pozitive atât a asupra portofoliului de comenzi, cât și a diminuării debalanței comerciale”, a declarat președintele CCIB.

Domnul Secretarul de Stat Iulian Cristian Simu a apreciat util dialogul deschis avut cu participanții la întâlnire, pe care o consideră un prim contact cu majoritatea firmelor prezente, exprimându-și disponibilitatea de a da curs și altor invitații la evenimente organizate de CCIB, pentru o mai exactă cunoaștere a propunerilor, ofertelor și solicitărilor mediului de afaceri în domeniul de activitate coordonat.

Din partea CCIB au mai participat la întâlnire domnul prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, secretar general, și domnul ing.Iuliu Stocklosa, vicepreședinte.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

InstaSun – Invenția 100% românească evaluată la 4 milioane Euro după doar 2 ani de la lansare

Un proiect gândit și dezvoltat integral în România revoluționează modul în care ne protejăm pielea împotriva radiațiilor solare, folosind...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv