sâmbătă, aprilie 13, 2024

După starea de urgență, Dentotal Protect își reia activitatea cu o capacitate operațională triplă

Starea de urgență instaurată pe 16 martie în România a afectat activitatea cabinetelor stomatologice, care timp de 2 luni nu au mai putut prelua pacienții decât în anumite condiții, în regim de urgențe medicale. Odată cu intrarea în starea de alertă la nivel național, Dentotal Protect, furnizorul numărul unu în România de produse stomatologice, și-a reluat activitatea și este pregătit să preia comenzile cabinetelor de stomatologie din întreaga țară, care acum s-au redeschis cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Liderul de piață în distribuția produselor stomatologice din România a investit într-un nou depozit în Chitila

Starea de urgență instaurată pe 16 martie în România a afectat activitatea cabinetelor stomatologice, care timp de 2 luni nu au mai putut prelua pacienții decât în anumite condiții, în regim de urgențe medicale. Odată cu intrarea în starea de alertă la nivel național, Dentotal Protect, furnizorul numărul unu în România de produse stomatologice, și-a reluat activitatea și este pregătit să preia comenzile cabinetelor de stomatologie din întreaga țară, care acum s-au redeschis cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

În cursul lunii mai, Dentotal Protect și-a mutat activitatea logistică într-un nou depozit în Eli Park Chitila, mărindu-și capacitatea de depozitare de peste 3 ori; totodată, a implementat un sistem informatic de warehouse management, pentru a eficientiza operațiunile din noul depozit și pentru a crește astfel calitatea serviciilor oferite clienților.

Dumitru Matei, CEO Dentotal Protect, afirmă: „Mutarea operațiunilor logistice Dentotal Protect în noul spațiu din cadrul Eli Park Chitila reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea companiei noastre, beneficiile cele mai importante fiind cele legate de îmbunătățirea continuă a calității serviciilor oferite clienților noștri. Investițiile noastre în sisteme noi de depozitare și manipulare și în soluții informatice specializate depășesc 400.000 de euro și vor avea ca rezultat o creștere a gamei de produse și a disponibilității stocurilor, a vitezei de procesare a comenzilor și a numărului zilnic de comenzi preluate și onorate. Concret, capacitatea de procesare și livrare a comenzilor urmează să crească în urma acestor investiții cu peste 300% în primele trei luni de la punerea în funcțiune.

 Finanțarea acestui capital de lucru suplimentar este asigurată de către Banca Comercială Română, care în cursul lunii mai a.c. ne-a acordat o linie de finanțare totală de 4.5 milioane de euro. Avem încredere că azi compania noastră este mai bine pregătită și mai echipată pentru a le oferi clienților noștri, pe termen lung, servicii și produse de calitate. Ne preocupăm permanent să înțelegem cât mai bine nevoile și așteptările medicilor stomatologi și pe cele ale tehnicienilor dentari, astfel încât să putem anticipa tendințele din domeniu și să găsim cele mai bune soluții pentru nevoile acestora. Dentotal Protect are în portofoliul său produse de la cei mai importanți producători din piață, o prioritate pentru noi fiind cea de a completa permanent acest portofoliu cu ultimele noutăți din domeniu.”

Compania înființată în 1994 de medicul stomatolog Anghel Dogariu a ajuns la peste 120 angajați și furnizează produse către 12.000 cabinete, clinici și laboratoare stomatologice din țară. Dentotal Protect a făcut parte din primul val de business autohton și a crescut odată cu economia românească: în 2005 și-a construit propriu sediu în zona centrală a Capitalei, iar în 2019 a trecut la un nou capitol de dezvoltare, compania fiind achiziționată de fondul de investiții private Abris Capital Partners. Strategia Abris Capital pentru dezvoltarea Dentotal Protect urmărește accelerarea creșterii companiei și transformarea sa într-un one-stop-shop pentru clinicile și laboratoarele stomatologice.

Adrian Stănculescu, Partner, Head of Romania, Abris Capital Partners, afirmă: „Suntem încântați de noua finanțare obținută de Dentotal, mai ales în acest moment critic pentru sectorul de stomatologie. Compania va putea sprijini și mai mult relansarea acestuia și va continua să fie un partener de încredere și stabil pentru clinicile dentare și laboratoare. Credem în continuare în potențialul mare al sectorului și ne menținem strategia de creștere, atât intensiv, cât și extensiv, prin achiziții.”

Dentotal Protect a implementat măsurile de siguranță care se impun în starea de alertă, iar angajații își desfășoară activitatea în condiții de protecție și siguranță sanitară. Compania le asigură echipamente de protecție (măști, mănuși și dezinfectanți). Pentru a respecta măsurile de distanțare socială, la sediul companiei lucrează doar jumătate din personal, iar ceilalți angajați continuă să lucreze de acasă.

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Asociația Energia Inteligentă: Un pas mic spre eradicarea sărăciei energetice extreme – Registrul Național al Caselor fără Energie Electrică

Până la realizarea REGISTRULUI NAȚIONAL AL CASELOR FĂRĂ ENERGIE ELECTRICĂ (RNCFEE) se invoca lipsa informațiilor despre cetățenii care trăiesc...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv